torsdag, april 18, 2024

Hemmaförlust mot Visby

Förbrödning. Foto: Peter Jonsson.

Besökande Visby/Roma HK var numret för stora för de våra under söndagens match i LW Hallen. Mot en fartfylld hockey full av kämpaglöd orkade inte Hammarby Hockey stå emot mer än i en period.
En liggande Tobias Beckman jublar efter att ha gett Hammarby ledningen.

Första perioden
Bajen tar ledningen med 1-0 efter 2.13 genom Tobias Beckman. Visby kvitterar lite knappt 10 minuter senare strax efter en Hammarbyutvisning. Visby har greppet om perioden men Bajen repar sig under de sista minuterna och skapar en del farligt.

Andra perioden
Hammarby börjar perioden väldigt tveksamt och Visby gasar på. Trots två tillfällen i numerärt överläge för de våra händer inte mycket framåt. Under periodens sista fem minuter brakar vårt försvarsspel ihop och Visby gör tre mål och ställningen är 1-4 när periodvilan kommer.

Hampus Harlestam klappas om av Emil Mårtensson efter 2-6 målet.

Tredje perioden
Gästerna behöver inte mer än 90-talet sekunder innan de sätter sitt femte mål för eftermiddagen. Efter fem minuter tar Bajen timeout då det ser ut att börja gå överstyr. Visby ser mest ut att spela av matchen därefter men det hindrar dem inte ifrån att göra 1-6.  Med mindre än fem minuter kvar erövrar Hampus Harlestam puck i mittzon, går till anfall och avslutar själv med att göra ett tröstmål. Det slutar 2-6 och det känns helt rättvist.

Jimmy Jensen drar söderut.

Före matchen trodde jag att vi skulle ha en chans att rubba Visby men icke, gästerna såg bättre ut än på hemmaplan i seriepremiären. Debuterade i a-laget gjorde backen Andreas Segerberg från vårt J20-lag - välkommen! Tobias Beckman och Niclas Sörensen var tillbaka efter skador men det utjämnade sig då Patrik Hageman och Pontus Okerblad var frånvarande. Bland backarna var Jonas Bergman tillbaka vilket kvitterades med en frånvarande Tim Erlandsson. Nu nås vi även av beskedet att Jimmy Jensen är klar för den franska klubben Briancon vilket är kul för Jimmy men mindre roligt för oss då han har varit ett mycket fint tillskott i laget med sin energi. Dessutom får vi nu bekräftat att backen Frank Holmström lägger av i Hammarby på grund av bristande motivation.
Vi Bamsingar tackar givetvis både Jimmy Jensen och Frank Holmström för insatserna i Hammarby Hockey!

Publik: 307 personer. I stort sett knäpptyst i hallen förutom handklappande Visbysupportrar. Deprimerande.

Stångkorvar
TopDog delar ut:
3 st till 9# Hampus Harlestam -  hårt kämpande.
2 st till 1# Anton Söderqvist - snygga räddningar.
1 st till 8# Andreas Segerberg - premiär i a-laget.

HD Mikko Taskinen (tredje matchen i rad som han dömer Hammarby)  får en Nolla i betyg.