torsdag, april 25, 2024

Förlust men Bajen på rätt väg

Trots att Bajen gör matchens första mål är det Nyköping som tar hem matchen efter en väl genomförd inledningsperiod. I resten av matchen är det jämnt med lite favör för de våra.
Ekberg gör 1-0.

1:a perioden

Inför en nästintill fullsatt hall startar Bajen på bästa sätt då Niklas Ekberg gör 1-0 efter bara 1.43. Därefter får Bajen problem med det höga tempot. Nyköping utnyttjar i uppspelsfasen sin fart genom mittzon samt det faktum att våra backar går lite för brett för att skapa tryck runt Johan Johansson. Visserligen klarar de våra av ett numerärt underläge på ett bra sätt men gästerna biter sig allt mer fast i Hammarbyzonen. På en retur gör NH:s Adam Thim 1-1 halvvägs in i de inledande 20. Efter tolv minuter gör Elias Bjuhr 1-2, återigen på en retur som inte rensas bort. Bajen spelar ett numerärt överläge som visar att vi är på rätt väg i den spelformen. Därefter har Nyköping ett par stolpskott under ett anfall, läskigt värre. Vår burväktare Johansson blir med två och en halv minut kvar av perioden utvisad då han ger igen efter att ha blivit pååkt och i det följande powerplayspelet gör NH 1-3 då Niklas Bröms med skridskon styr/föser in pucken, återigen i en situation där vi inte lyckas rensa bort en puck framför Johan Johansson.

Mårtensson parkerad framför motståndarkassen.

2:a perioden
Bajen kommer ut på isen som ett helt annat lag och tar kommandot direkt, chanser uppstår men Nyköpings keeper är alert och följsam.  NH:s tränare Fredrik Mälberg anar dock oråd och tar timeout efter dryga fyra minuters spel. Hammarby fortsätter att ligga på och får med sig utvisningar, tre på raken. Spelet i numerärt är det bästa som hittills presterats under säsongen av hemmalaget men utdelningen uteblir trots skott och returer. Det obefintliga fysiska spelet i första perren finns plötsligt på plats och Joakim Arnmark delar ut en rejäl propp. I det fortsatta spelet fem mot fem är det fortsatt tryck från Hammarby och bland annat Niklas Ekberg gör en väldigt bra insats, han snurrar i anfallszon och i forechecking samt hemjobb visar han vägen. Bajen klarar av ett numerärt underläge utan större faromoment och därefter fortsätter trycket mot Nyköpings kasse men  mittakten slutar 0-0.

Inför sista perioden spelas Ryska nationalhymnen - som jag längtat - Hammarby Hockey är tillbaka!

Dubbel-Johan svingar.

3:e perioden
Ett böljande spel fram och tillbaka präglar inledningen men fortsatt står Bajen upp på ett bra sätt, Dubbel-Johan hejdar puckar och anfallen är inte oävna. Marcus Dahlbom spelar stort i Nyköpings kasse, han är riktigt duktig. Förvånande nog tar inte blåsglade domaren Marcus Engström några utvisningar de första 10 minuterna, det är inte många spelavbrott överhuvudtaget. Arnmark åker på en utvisning för knätackling men spelet i boxplay är stabilt. Precis när vi blir fulltaliga åker Nyköping på en utvisning och då kommer 2-3 reduceringen då Jesper Kokkonen styr in Tobias Beckmans skott. Publiken sjunger för att på så vis hjälpa laget till en kvittering och spelarna krigar på. Kokkonen är nära att göra ännu ett mål då han och Beckman skapar ett två mot ett-läge. Med knappa fem minuter kvar kommer chansen att spela i numerärt överläge igen efter en klubba upp i ansiktet på Patrik Hageman. Tyvärr, blir det inget riktigt tryck i powerplayspelet och snart är NH fulltaliga. Med minuten kvar tar Bajen timeout. När pucken därefter kommer in i Nyköpings zon lämnar Johansson kassen men tyvärr blir det ett mål för Nyköping när pucken glider in i tomt mål och matchen slutar 2-4.

Förutom 15 minuters dåligt spel i den första perioden som visar sig vara matchavgörande gör Bajen en bra insats och på något vis känns det som om detta var den match när våra formationer börjar spela tillsammans på ett riktigt sätt. Långa anfall och fler farliga avslut på mål samtidigt som styr- och  försvarsspelet fungerar i de avslutande perioderna. Johan Johansson gör en bra insats och när vi börjar sätta in kropp och lite jävlar anamma i spelet framför egen kasse ser det genast mycket bättre ut. Nu har vi mött två, kanske tre av de lag som förmodligen kommer att spela Allettan senare. Tyvärr har vi fortfarande en nolla i poängkolumnen och ligger sist i tabellen efter att Tumba och Nacka spelat oavgjort efter full tid. På söndag väntar en mycket viktig bortamatch mot Gnesta som vi vet är väldigt starka hemma i Bengtåsborgen men ändå vågar jag sticka ut hakan en smula och påstå att säsongens första seger kommer då.

Gott att se och höra!

Publik: 482 personer, i stort sett fullsatt. Oerhört kul att se. Motståndardelen av läktaren var 10-20 personer stor, kul att de kommer. Bra sång, speciellt under forceringen i sista perioden.

Stångkorvar:
Jonas Jönsson delar ut
3 korvar till 29# Henke Karlsson - främst för sitt spel i boxplay samt att han inte gjorde några misstag under matchen.
2 körvar till 47# Jesper Kokkonen - för sitt målsinne och Sisu.
1 korv till 31# Johan Johansson - för en stabil match i målet. Kan inte lastas för 2 av målen.
Henrik Karlsson tar med detta ledningen i stångkorvsligan.

HD Marcus Engström får -2 ränder - motivering överflödig.

Bamsingarnas webbradio hade hyfsat med lyssnare trots ett väldigt störande knastrande.