Dålig dag på jobbet

Stångkorvspremierade målskytten Arnmark. Foto: Peter Jonsson.

Efter en bra inledning blev Hammarby rejält frånåkta av Wings HC Arlanda, speciellt i mittperioden i söndagens drabbning i Pinbackshallen. Trötthet efter Gotlandsresan måhända men vi måste kunna stå upp bättre.
Första perioden
Under första delen av den inledande perioden ser det riktigt bra ut med fart under skridskorna. Utdelningen låter inte vänta på sig, i matchens första numerära överläge lägger Peter Danielsson, som befinner sig i sarghörnet, in pucken mellan tekningscirklarna där Joakim Arnmark glidit fram och han skjuter distinkt in pucken bakom Marcus Lundell i Wingsmålet. Ledningen håller i sig i ca 10 minuter till 14.45 då ett skott från blå i ett powerplay för hemmalaget går in. Det är mycket trafik framför Bajens kasse och jag tror att pucken styrs via någons kropp eller möjligtvis en klubba in bakom Anton Söderqvist och 1-1 är ett faktum. Ju längre perioden går desto mer tar Wings över spelet, en fingervisning om utvecklingen i den andra perioden. Förvånansvärt ofta tillåts hemmalaget spela upp pucken centralt i banan, för amatörögat ser det ut som om de våra ligger fel i positionerna.

Andra perioden
Hammarby glömde tydligen skallarna i omklädningsrummet efter periodvilan för vårat spel ser bedrövligt ut. Med uret på 2.31 blir det 2-1 efter att Bajen tappat positionerna i försvarsspelet. Fyra minuter senare ringer det igen, denna gång i numerärt överläge för hemmalaget. En Arlandaspelare som placerat sig snett högerut från Anton får stå ohotad och sikta in 3-1. Drygt två minuter senare har Anton fått nog då Wings Daniel Andersson blir tvåmålsskytt, han tar emot ett långpass på högerkanten drar sig in centralt varvid han rundar en av våra backar och avlossar ett skott som går in. Johan Johansson tar så plats mellan stolparna för första gången för säsongen. Därefter drar hemmalaget på sig ett par utvisningar men de 43 sekunderna i spel 5 mot 3 är inte lyckade, tvärtom ser det för jävligt ut. Vi spelar ut pucken själva ur anfallszon för att därefter, när pucken skall tillbaka i rätt riktning, krocka med varandra strax innanför offensiv blå. I ett påföljande boxplay blir Peter Danielsson frispelad, han satsar på ett skott mellan Lundells benskydd men denne styr upp pucken på läktaren. Med sjutton minuter spelade av perioden snurrar Ludwig Ekman upp tre motståndare i mittzon, varvid domaren höjer handen för en Wingsutvisning, men blir oförklarligt nog avblåst för offside när han är fri med målvakten. Powerplayspelet som följer är inget att skriva hem om och 4-1 står sig perioden ut.

Tredje perioden
Under de sista 20 minuterna är Hammarby med i matchen igen och jag tycker att Emil Mårtensson och Oscar Liljeroth har goda intentioner, samtidigt som Wings bevakar sin ledning vilket gör att hemmalaget drar på sig en radda utvisningar som tyvärr inte leder till någonting. Det ser ut som de våra är stressade och idéfattiga i powerplay vilket resulterar i att avsluten uteblir eller tas i fel lägen. Med två och en halv minut kvar lyfts Johan Johansson ut för att Bajen skall åstadkomma en reducering i spel 5 mot 3 (Två Arlandakillar och Tobias Beckman utvisad.) men på ett typiskt vis för matchen gör då hemmalaget 5-1 i tom kasse och detta blir slutresultatet.

Nä, förutom första halvan av inledningsperioden var Hammarby denna dag inte bra. I försvarsspelet lyckas vi inte att styra ut motståndarna längs sargen, vi förlorar för många kampsituationer och vi slarvar något kopiöst i omställningarna. Framåt är det bara nattsvart, PP måste fungera mycket bättre och i spelet fem mot fem lyckas vi inte etablera något riktigt tryck under längre tidsperioder. Många av våra spelare är dessutom alldeles för anonyma under matchen.  Arlanda gör det mycket bra och utnyttjar våra svagheter i både försvar och anfall.
Men, men, det som var dåligt under söndagens match bör vara relativt enkelt att rätta till fram till hemmapremiären på onsdag då vi i grund och botten egentligen har en mycket högre lägstanivå och betydligt mer spets.

...och tänka sig: Bamsingarna KFIB var på plats... Foto: Peter Jonsson.

Publiken: 343 själar på plats med en hyfsat stor Bajensupport (kunde ha varit avsevärt större).

Stångkörvarna
Pendeltågsbamsingarna förstärkta av Sjöqvisten delar ut så här:
3 st till 3# Joakim Arnmark. Målskytt.
2 st till 31# Johan Johansson. Håller nollan när han kommer in.
1 st till 29 Henrik Karlsson. Inne på tre bakåtmål enligt matchfaktat men vi gillar hans spel ändå.

Domare Oskar Söderberg, som fick en puck i skallen under första perioden, får två €Ränder€ av två möjliga då han håller en bra nivå , Wings räcka med utvisningar i sista perioden är inte felaktigt utmätta.

Länkar:
Matchfakta
Svenskafans.com: Vi tror på Hammarby trots förlusten
Isopeter: 20130915 - Arlanda Wings vs Hammarby Hockey
Hammarby Foto (Facebook): Arlanda - Hammarby 5-1 /Foto: Henric Wauge

Slutligen BajenHockeyTV's intervjuer efter matchen:

Nu glömmer vi det här och inriktar oss på onsdagens hemmapremiär mot Nyköping i LW Hallen. Alla skall dit, inte en plats på läktaren skall vara tom! Sången skall lyfta takstolarna, ramsorna skall eka ned till Sörmlands residensstad. Forza Bajen!