Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Upp till kamp emot gurkorna

vik_061106.jpg
Så var det äntligen dags, säsongspremiär i Allsvenskan mot VIK Hockey. Med 104 sålda säsongskort är inte jag den enda som längtar till första nedsläpp. Vad kan vi då förvänta oss med Gurkorna som premiärmotståndare? Skönspel är ju inget som kännetecknat Bajen när de mött Västerås de senaste säsongerna, däremot ett väl samlat försvar och ett otal icing-puckar. Det känns som om detta är den melodi som passar våra gossar bäst och varför byta ett vinnande koncept?
Hammarby Hockey - Västerås IK Hockey
Hovet 2007-09-16 16.00

Västerås
Inledde träningsmatchandet med tre raka förluster men Johan Torberg har fått ordning på manskapet och har sedan dess slagit Mora, Almtuna och Bofors. Mot finska KalPa, som Bajen torskade med 0-2 mot, blev det förlust med 3-4. Spelarmaterialet ser i grunden likadant ut som förra säsongen. Den storväxta forwarden Patrik Berglund (född 1988), en spelare som jag trodde skulle spela i ett elitserielag denna säsong, är kvar och blir även i år en nyckelspelare. Patrik Juhlin, som spelade i Västerås redan på 1800-talet, har under försäsongen visat att han håller god klass än. I målet är duktiga Johan Thalberg förstavalet. Poängbäst under försäsongen har backen Marcus Söderkvist varit med 3 mål och 3 assist.Västerås är ett av de lag som på förhand är tippade att komma bland de sju bästa i Allsvenskan. En 4-6 plats låter troligast i mina öron.

Hammarby
Med tre segrar mot lika många mediokra division 1-lag och cup-seger i Ånge avslutade Bajen försäsongsmatchandet, något som bör ha gett killarna lite moral-boost. Nu är det upp till bevis mot ett bättre lag, något som bör passa Hammarby då man får slå lite ur underläge. Merparten av spelet kommer troligtvis att förläggas i Bajens zon så ett samlat försvar kommer att vara a och o. Den enda rapporterade skadan är på Simon Laudon-Sörlin som blir borta en månad med en handledsskada. I mål är det förmodade valet Henrik Karlsson som dessutom har en ny hjälm att visa upp. Backsidan som känns som vår svagaste lagdel måste vara helskärpta nu när serien startar, vilket i och för sig gäller hela laget. Framåt gäller det att Dahlén, Chang, Jalkis och Kapten Lindgren visar vägen och rycker med sig resten av manskapet, dock utan att åka bort sig i fiendeland.

Matchtips
Jämnt så det förslår. Det slutar 4-4.

Övrigt
Gurkorna har tre bussar fans med sig till Hovet vilket gör det än viktigare att så många som möjligt tar sig till matchen för att överrösta bortaklacken. På med hockeytröjan och halsduken. Kom ihåg att du kan hämta och/eller betala ditt säsongskort från 14.00 på restaurang Röda Kvarnen invid Hovet.
 
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024