En poäng mot Haninge - Serieseger

Johnny Olofsson har gjort 1-1, han och Toftgård är glada. Foto: Peter Jonsson.

I en lite halvt avslagen match i Torvalla Ishall under onsdagskvällen blir det övertidsförlust för Bajen mot Haninge. Poängen de våra får med sig räcker ändå för att säkra seriesegern i Kvalserie D. Att Bajen inte riktigt får till samma spel som i de fyra första matcherna i kvalet kanske inte är så konstigt då avancemangen till Div 1 blev klart redan i söndags.
Första perioden
Inget av lagen visar upp något bländande spel, Haninge gör 1-0 i numerärt överläge genom Jimmy Ahnelöv som skjuter från blå och Anton Söderqvist, som står i mål för Bajen, är skymd. Trots att Haninge stundtals ligger på känns det inte som de lägger ner själ och hjärta i spelet, vilket är konstigt då seger mot Bajen är deras enda chans till en division 1-plats. Domare Gleisner visar ut en handfull spelare i perioden och hans blåsande går upp i intensitet i andra perioden då han tar en del rättvisa men även en hel del obegripliga beslut.

Andra perioden
Fortsatt avslaget spel. Efter drygt fyra minuters spel åker Bajen på en orättvis utvisning men de våra spelar ett exemplariskt boxplay och i slutskedet lägger Niklas Ala-Juoni en puck mot Marcus Norén i Haninges kasse som denne inte får bort och Martin Johansson kan ta den och servera Johnny Olofsson ett läge som denne förvaltar på bästa sätt, 1-1 efter 6.09. Bajen får energi av målet och ligger på ordentligt för första gången i matchen. Tyvärr blir det inget målmässigt resultat. Kanske Haninge får reda på att Nacka leder stort över Värmdö för de verkar tappa fokus fullständigt och drar på sig en massa utvisningsminuter för dåligt uppförande. Bajen får chansen att spela med fem utespelare mot tre i två minuter men spelet är inget vidare och Haninge klarar av det hela.

Martin Johansson skaffar läget för att göra 3-2.

Tredje perioden
Johnny Olofsson sätter fart direkt och hans slit ger resultat då han får fram pucken till Bertilsson som kan sätta pucken i mål och Bajen tar ledningen med 2-1 efter bara 23 sekunders spel. Haninge kvitterar efter dryga sju minuter, återigen igen i numerärt överläge och helt chanslöst för Söderqvist i Bajens kasse. Bajen återtar ledningen en stund senare då Robin Jalkerud passar Martin Johansson. Martin åker sidledes och väntar ut Haninges målvakt och sätter pucken säkert i mål, snyggt! Med mindre än tre minuter kvar av perioden gör Haninge sitt tredje mål, likaledes det tredje i powerplay och det andra från Ahnelövs klubba. Trots numerärt överläge för Bajen i periodens slutskede slutar det 3-3 och det blir ett övertidsavgörande.

Burväktare Anton Söderqvist.

Övertid
Bajen klarar av ett boxplay då Anton Söderqvist gör ett par spektakulära räddningar men med halvminuten kvar av de fem förlängningsminuterna blir det kalabalik framför Bajens målbur och Alexander Schöld kan backhanda in 4-3 och Haninge får med sig extrapoängen.

Ingen höjdarmatch med endast 259 pers på läktaren där givetvis Bajarna hörs mest. Bland utespelarna gör Martin €Skåne€ Johansson en mycket bra insats med mycket speltid, speciellt i förlängningen. Anton Söderqvist är stabil och gör flertalet kvalificerade räddningar. Och - Bajen Fans IF är nu klara seriesegrare i Kvalserie D, det är riktigt stort!

Då matchen Nacka - Värmdö slutar 6-2 blir det Nacka som följer Bajen till nästa säsongs Div 1 och Haninge och Värmdö får inrikta sig på att fortsatt spel i tvåan. I Kvalserie C kommer Gnesta att på söndag spela en direkt avgörande match hemma mot Valbo. Huddinge går inte något vidare i det Allsvenska kvalet och ser ut att stanna i ettan.

SvenskaFans.com: Bajen föll mot Haninge i en grinig historia
Hammarby Foto (Facebook): Haninge - Bajen Fans Hockey 4-3 eförl. / Foto: Henric Wauge

Avslutningsvis en bra film, gjord av Team VW (Victor/Wauge)  med Kevin Göransson och Martin Johansson som intervjuoffer:

Nu är det stor avslutning på söndag, den 24 mars, klockan 16.00 i MB Hallen då Bajen tar emot Värmdö i sista omgången. Alla till MB Hallen för att hylla supporterlaget! Det är vi som är Hammarby!