fredag, april 26, 2024

B-juniorerna klara för Div 1

I två raka matcher besegrar Bajen Fans IF J20 sina kvalmotståndare GötaTraneberg med totalt 12-1 och är klara för spel i J18 Div 1 inför säsongen 2013/2014. I den avslutande matchen gör Pontus Okerblad fyra mål. Lyssna till Bamsingarnas webbradiosändning från matchen i efterhand.
Första perioden
I den första kvalmatchen som spelades i tisdags blev det en klar vinst med 5-0 och i den andra matchen som spelades under torsdagskvällen är Bajen det klart spelförande laget redan från start trots att de åker på ett par numerära underlägen i matchens inledning. Adam Hopfgarten gör 8.53 in i perioden 0-1 då han några meter innanför offensiv blå skjuter in pucken via ett försvarande ben.
Bara 20 sekunder senare kvitterar GötaTraneberg efter en indianare i egen zon. Bajen lyckas inte att återta ledningen då de får spela i 40-talet sekunder i numerärt överläge, 5 mot 3. Med matchklockan på 17.31 presenterar sig A-lagets unge Pontus Okerblad Westin sig när han gör 1-2 framspelad av Felix Sundin.

Andra perioden
Två minuter in gör Pontus Okerblad sitt andra mål för kvällen, denna gång i numerärt i överläge, då Oscar Lott lägger fram pucken som Pontus drar in bakom GT:s målvakt. Nu är det bara ett lag på banan, Bajen är mycket bättre och vid de få tillfällen GötaTraneberg kommer till avslut är Bajens keeper Erik Dahlstedt med på noterna. 1-4 kommer tolv minuter in i perioden i numerärt underläge, det är återigen Okerblad som håller sig framme då han tar pucken och drar upp pucken högt bakom GT:s målvakt. 18.48 kommer 1-5 då Emil Äijä spelar fram Viktor Sjöberg som gör målet. Bra period av Bajen och GötaTranebergs spelare ägnar mycket energi på att skälla på varandra.

Tredje perioden
I sista perren blir spelet lite hafsigt, inte så konstigt egentligen då Bajen leder stort och GT fokuserar på fel saker. Med knappt sju minuter kvar spelar Oscar Lott in pucken framför mål där Felix Sundin kan passa Okerblad för dennes fjärde balja för kvällen. 16.31 avslutar Felix Näsström målskyttet då han drar in returen och gör 1-7 på Jesper Piironens skott.

Stort Grattis till Bajen Fans IF J20 till avancemanget till Division 1 2013/2014! Mycket bra gjort av killarna att  under första säsongens spel i Bajen Fans Hockey gå upp.