lördag, april 20, 2024

Kanonvändning mot Haninge

Härföraren Jalkis efter 4-4-målet. Foto: Peter Jonsson.

Efter en plågsam inledning av den andra kvalomgången vänder Bajen mot Haninge i de två avslutande perioderna och tar andra raka segern i kvalet och med det en trepoängsledning i kvalserien till Div 1.
Kvällen inleds med en tyst minut för de två Hammarbysupportrar som nyligen lämnat oss. Tyvärr är läktaren i MB Hallen långt ifrån fullsatt, endast 329 betalande, vilket känns riktigt dåligt med tanke på hur mycket matchen gäller.

Målskytt x 2 Bertilsson.

1:a perioden
Den första tjugominutaren är helt i Haninges ägo, mest på grund av att den rätta skärpan inte finns i Bajens spel, det ser ut som i förra mötet laget emellan, vi är tveksamma och petar hellre med klubban istället för att gå in med kropp i närkamperna och det straffar sig ordentligt, efter 8.48 står det 0-2. Med knappa 4 minuter kvar kan Bajen reducera till 1-2 i i powerplay, då Henrik Pettersson skjuter och Fredrik Bertilsson styr in pucken. Haninge replikerar blixtsnabbt då de gör 1-3.

Målskytt x 2 Chang.

2:a perioden
Bajen kommer ut på isen som ett helt nytt lag, spelet från söndagens Nackamatch är tillbaka, tacklingar utdelas, passningarna sitter och de våra går vinnande ur närkamperna. Fredrik Bertilsson gör sitt andra mål för kvällen efter 3.53 och efter en stunds tryck mot Haningekassen. Bertilsson rundar till sist kassen och backhandar in 2-3 framspelad av Johan Chang och Kristopher Dahling. I powerplay kan Haninge dock göra 2-4 halvvägs in i perioden men nu är det Bajens tur att replikera omgående. Från sarghörnet skjuter Johan Chang in pucken via skridskoskenan på målvakten Marcus Norén och det är inget slumpskott, Chang siktar verkligen. Framspelningen står Dahling för. Bajen har medvind nu men 3-4 står sig mittakten ut.

Framspelare x 3 Dahling.

3:e perioden
Det känns bara som en tidsfråga före Bajens kvittering kommer men ett numerärt överläge blir resultatlöst och så drabbas Bajen av en utvisning dryga fem minuter in i tredje akten. Bajen försvarar sig exemplariskt och då händer det, Robin Jalkerud checkar i anfallszon och en Haningespelare tar ett katastrofbeslut när han skall spela pucken framför eget mål och Jalkis får klubban på pucken och kvitteringen 4-4 är fixad i numerärt underläge, så underbart. Nu är det bara Bajen som har organiserat spel och med knappa sex minuter kvar kommer ledningsmålet då Kristopher Dahling kommer in i anfallszon och lägger en puck på mål som Johan Chang jobbar in, Dahlings tredje assist och Changs andra mål. Resten av matchen blir nervkittlande då Haninge försöker forcera och i slutminuten tar de ut målvakten men våra grönvita gör det så bra och andra raka kvalsegern är bärgad!

En bragdartad insats av Bajen Fans Hockey och  i kampen om de två division 1-platserna är nu de våra i förarsätet. En kanoninsats av alla spelare i de tre femmor som var på isen i de två avslutande perioderna och inte att förglömma våra tränare som coachade strålande under matchen gång. En extra eloge till Kapten Jalkerud som matchen igenom visade vägen med sitt underbara slit.

Den andra kvalmatchen, Värmdö HC - Nacka HK, slutar 3-5 i Nackas favör och de lägger sig med det på en andraplats i tabellen, tre poäng efter Bajen. I nästa omgång som spelas på söndag 16.00 spelar Bajen borta mot Värmdö som är i stort poängbehov för att inte hamna helt utanför uppflyttningsdiskussionerna.

Tack alla!

Läktarsång: Efter en något tystlåten första period tog klacken igen detta med råge och bar fram laget. Strålande!