Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Hur går det i år?

pj-klar_1.jpg
Förra säsongen klarade vi kontraktet med ett halvt nödrop.
Vi var tippade att åka ur av många sk "hockeyexperter".
Vi klarade oss kvar i AS!
Visst var det på gränsen.
Att Arboga som levde över sina resurser gjorde det enklare för oss ska vi inte glömma.
Dock ÄR jag säker på att killarna i laget hade fixat kontraktet ändå!
Utan Arbogas "hjälp".
Du hittar INGET lag i ES eller AS som har samma antal spelare i sitt lag som spelar i laget där de har hjärtat. De flesta av spelarna har dessutom spelat i Bajen sen juniorleden. Flera av dem har prövat på spel i andra klubbar men återvänt till Hammarby. De flesta hade utan problem kunnat spela i en annan klubb för att tjäna pengar. Hammarby har de lägsta lönerna i AS. Ändå spelar de i Bajen! Det ÄR och kommer VARA tungan på vågen i många matcher kommande säsong!

Hur kommer det gå i serien i år?
Två lag är väl självskrivna för kvalserien, Malmö och Leksand. Efter det krigar två lag om den sista platsen för direktkval, Björklöven och Västerås. Under dem hittar vi lag som Rögle, AIK och Nyköping. Det är lagen jag tror kommer göra upp om kvalplatserna. Tippar Bajen som ett stabilt mittenlag denna säsong. Laget är ungt, många gjorde sin första säsong i A-laget förra säsongen. I år är de spelarna ett år bättre, inte lika nervösa när de möter storlagen. Samtidigt är nyförvärven väldigt bra och har visat att de vågar ta för sig. Några spelare har återvänt till Bajen efter några år i andra klubbar. Det har kommit nya spelare som kan avgöra tuffa matcher. Konkurrensen är tuffare om platserna i år. Ingen spelare är säker på sin plats. Många faktorer som gör att vi har ett betydligt bättre lag i år.
DET ÄR VI SOM ÄR HAMMARBY!!!
Killarna i laget vet att de har sveriges mest trogna stöd. Vi är tyvärr inte alltid så många på läktaren. MEN vi som är där håller på Bajen! Vi håller på Bajen i hockey och håller självklart på Bajen i alla andra sporter där Bajen är aktiva. Rugby, goalball, damfotboll, speedway och självklart herrfotbollen. Vi byter INTE halsduk som andra byter underkläder! (flickvän...)
ETT hjärta, ETT lag!!!
Vi som kollar hockeyn är enormt stolta över killarna i laget!!! Vi har en av sveriges bästa hockeyklackar, inte största men bästa! Fortsätter vi som vi avslutade förra säsongen kommer vi ta flera extrapoäng tack vare stödet från läktaren.

Det är två saker som jag saknar.
Mycket publik och stabil ekonomi. Vi har ju tyvärr inte samma förutsättningar som lagen utanför Stockholm att bedriva hockey. Kommer publiken till matcherna är vi dock på god väg. Vi lever tyvärr i ett Moment 22 land. Ett land där man måste visa för politikerna att man har råd att bedriva ishockey innan man kan få stöd och egen hall...
Men det tar vi upp en annan gång.

Väl mött på Hovet och i alla hallar vi spelar!

P-J Nyberg
Ordförande Bamsingarna
BHC
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024