tisdag, april 16, 2024

Genomklappning

Efter en mycket bra första period var allt spel som bortblåst när de våra kom ut till mittakten vilket straffade sig ordentligt då Haninge gasade på.
Första perioden
Bajens första tjugo minuter är mycket bra, vi tar ledningen redan efter 2.10 då Dennis Santesson, framspelad av slitvargarna Steve Gunnarsson och Martin Johansson, skjuter in pucken bakom Marcus Norén i Haninges mål. Haninge pressar, speciellt under de två utvisningar som de våra drar på sig, men med bestämdhet och bra fysiskt spel över hela banan kan motståndarna aldrig riktigt komma Johan Johansson in på livet. Med dryga minuten kvar går vi till attack och Patrik Hageman spelar in pucken i slottet där Henrik Pettersson skjuter och en offensiv John Bernfell drar in returen.

Andra perioden
Johan Johansson kommer inte till spel i den andra perioden utan ersätts med Anton Söderqvist. Tyvärr verkar resten av laget ha ersatts med bleka skuggor av sig själva, för allt som var bra i den första perren är nu som bortblåst. Haninge drar upp tempot och vi blir stillastående vilket straffar sig å det grymmaste, med start 2.12 in i perioden gör gästerna fyra mål på mindre än sex minuter och Bajens timeout efter de första två har ingen som helst effekt. Haninge kan utnyttja fin skridskoåkning och Anton i kassen blir helt utlämnad åt sitt öde. Till och med att, i ganska ohotad position, få pucken ur egen zon blir ett äventyr för de våra med mycket pucköverlämning till följd. Drygt halvvägs in i perioden får Bajen spela i numerärt överläge för första gången i matchen och Fredrik Bertilsson reducerar till 3-4  , vilket ger nytt hopp. Säg den lycka som varar, när Haninge får spela power play en stund senare tar det bara dem åtta sekunder att göra 3-5. I perioden har vi tre klara frilägen men avsluten blir skott mitt på målvakten, närmast kommer Henrik Pettersson som är väldigt nära att raka in returen på sitt skott.

Tredje perioden
Matchen är lite avslagen under den sista tjugominutaren, Bajen rycker upp sig samtidigt som Haninge till synes slår av lite på takten. De gör ändå 3-6 efter dryga 11 minuters spel. Minuten senare tar Kevin Göransson fart från sin backposition och driver pucken längs den högra sidan. Han  spelar in pucken framför mål där Kristopher Dahling kan få in pucken till en 4-6-reducering. Bajen forcerar och med ca 2.30 kvar tar de ut målvakt för att åstadkomma tryck men det blir aldrig speciellt farligt och det bli Haninge som gör den sista baljan i tom målbur.

Det är mycket svårt att förstå vad som händer mellan första och andra perioden, om det beror på trötthet i kropp och själ efter det myckna matchandet, en kollektiv omedveten avtaggning efter en bra inledning eller något annat kan det bara spekuleras i. Den det är mest synd om i laget är naturligtvis Anton Söderqvist i kassen som får komma in på isen i detta läge, det är bara att glömma det här , Anton, och ladda om inför kvalspelet!

Får Håkan Ferms analys efter matchen (Tack Håkan, för att du alltid ställer upp):
Ja, det gick ju som det gick det där...
Ja, först och främst är Haninge ett jäkla bra lag. De samlas när de ska samlas och går när de ska gå, Mini [Tomas €Mini€ Berg, tränare Haninge] har haft gänget ett tag, det är hans tredje säsong. Vår egen insats i andra perren tappar vi, står stilla, står på hälarna i egen zon, åker inte skridskor och duttar för mycket med pucken, vi är tvåa där. Vi tränar ju på det varje gång, när vi vinner puck i egen zon och ska ta oss ut.
Vad är det som händer mellan första och andra perioden, för i första smäller vi på dem?
Jag vet inte vad är, vet man det så... Det blir 2-0 och då tycker vi kanske att vi kan luta oss tillbaka.
Johan gick ut efter första?
Han blev dålig, fick yrsel och grejer så han håller förmodligen på att bli sjuk.
Ingen rolig uppgift för Anton att komma in?
Nä, det är svårt, så är det.
Håkan avslutar med:
Vi måste ta lärdom av de misstag vi gör. Få bort det tills allvaret börjar, men i grunden tycker jag att Haninge är ett bra lag. Vi måste hitta en väg att vinna mot dem.

Nu skall serien avslutas med bortamatch mot Sollentuna på fredag och sedan blir det en veckolång uppladdning inför säsongens stora uppgift, kvalet till ettan.
De tre kvalklara lagen är Haninge, Värmdö och Bajen. Vilket lag som får möta Nynäs Hockey i play off avgörs på fredag.

Stångkorvar
Inte lätt att hitta ljusglimtar efter matchen men jag delar ut tre €ettor€ till dessa:
2# John Bernfell - Första målet i Alltvåan.
11# Pontus Okerblad - Ung och har framtiden för sig.
19# Steve Gunnarsson - Småländsk energi.
Sista omgången vi delar ut korv är i den avslutande matchen i Alltvåan mot Sollentuna.

Länkar:
BF IF: Skickligt Haninge tog hem poängen
SvenskaFans.com: Vi betalar faktiskt för att se det här

Jalkis tar hand om mackorna.

Sanne ekiperad för båset.

Bamsingarna, genom Monica Willberg, bjöd inför matchen spelarna på köttbullemackor och fystränare Sanne tilldelades en Bamsingmössa för att få bort den röda toppluvan från båset. smile