fredag, mars 29, 2024

Straffavgörande i Ekhallen

Straffskytt Kristopher Dahling. Foto: Henric Wauge, Hammarby Foto.

Efter en tappad 1-4-ledning går matchen borta mot Värmdö till övertid och straffar där Bajen i form av Johan Johansson och Kristopher Dahling avgör i grönvit favör.
Första perioden
Värmdö sätter in en tokpress från start och redan efter 2.31 gör de 1-0 efter att ha svärmat runt Bajens kasse nonstop. Bajen rider dock ut stormen som bedarrar efter ca fem minuter. Halvvägs in i perioden får Kristopher Dahling  fatt i pucken i mittzon och kan på egen hand åka in på Värmdös kasse från vänster och kvitterar med en backhand under målvakten Marcus Axbom. Bajen tar sakta men säkert över spelet, inte minst efter bra fysiskt spel där kapten Robin Jalkerud visar vägen. Hans tackling i anfallszon på en Värmdökille är säsongens bästa, snubben flyger och landar tungt på isen. 14.30 tar Bajen ledningen genom Johan Chang efter att Johnny Olofsson spelat in pucken framför mål och Fredrik Bertilsson samt Chang jobbar in pucken. 1-3 kommer två minuter senare, återigen är det Johnny Olofsson som får fram pucken framför mål där Magnus Toftgård är fri men målvakten räddar och Bertilsson kan raka in pucken därefter. Värmdö tar omedelbart time out för att få ordning i leden.

Andra perioden
Värmdö sätter, precis som i den inledande perioden, full fart från början och en storspelande Dubbel-Johan får mycket att göra då vi stundtals är väldigt tveksamma i agerandet i egen zon. Med tiden utjämnas spelet, det är lite Hawaii och en del mittzonsgägga. Formationen med Chang, Olofsson, Bertilsson, Toftgård och Schirmer är de som skapar mest farliga chanser framför Värmdös kasse. Fortsatt bra med tacklingar från Bajens sida. Då Olofsson helt felaktigt åker ut för en hakning så pressar Värmdö stenhårt men Johan Johansson kan lägga vantarna på pucken då skotten kommer. Periodens enda kasse kommer från Johan Changs klubba som sätter pucken högt, finfint framspelad av en neddragen Bertilsson. Strax efteråt skapar Pontus Okerblad en bra chans då han genom hårt arbete i anfallszon, tillsammans med Dennis Santesson, men målvakten klarar och resultatet står sig perioden ut.

Tredje perioden
Ledning med 1-4, då ska det väl vara klart? Ingalunda! Passivt försvarsspel från de våras sida tillåter Värmdös Henrik Nordlund får trampa runt och reducera till 2-4 efter 2.55. Värmdö får tolv minuter senare en spelare utvisad och då passar de på att göra 3-4  genom Tobias Beckman som blir helt fri med Dubbel-Johan. Tyvärr kan inte Bajen sätta punkt för matchen utan Värmdö får mer och mer självförtroende, de tar ut målvakten och med 22 sekunder kvar av perren kvitterar de genom Henrik Nordlund, som tillsammans med Tobias Beckman är inblandad i allt som händer framåt för Värmdö och matchen går till förlängning. Naturligtvis ska inte Värmdö få göra en sådan upphämtning, vi måste gå lika hårt på motståndarspelarna hela matchen igenom. I tredje perioden blir det alldeles för mycket pet med klubban och puckobservation.

Övertid
18 sekunder in på den extra femminutaren blir Johan Chang utvisad men det är Bajens tre utespelare som skapar de bästa chanserna. Patrik Hageman blir fri men får inte ordning på den rullande pucken och målvakten räddar. Strax därefter har även Martin Johansson ett bra skott på mål. Bajen blir fulltaliga men tiden rinner ut och det blir ett straffavgörande.

Straffar
Bajen inleder straffskyttet med Dennis Schirmer som skjuter och målvakten räddar, på Värmdös första straff ser det ut som Johan Johansson är helt bortspelad men han lyckas rädda på något mirakulöst vis. Kristopher Dahling snurrar därefter bort Axbom och sätter sin, tyvärr kvitterar Värmdö omgående. Bertilssons straff går ej in, värmdös tredje likaså då. Nu blir det suddenstraffar och Värmdö börjar och Johan räddar. Då kommer Dahling in för andra gången och sätter straffen vilket ger Bajen extrapoängen. Mycket bra gjort!

Publik:
453 personer varav en stor del Bajare. Lite horribelt att det är fler Bajare på läktaren borta i Gustavsberg än hemma i särskrivninghallen. På söndag kl 18.00 är det hemmamatch mot Gnesta i MB Hallen, kom dit och stötta de våra i jakten på kvalspel och serieseger!

Stångkorvar:
Största killen i webbradiobilen på väg hem från Gustavsberg, Erik, delar ut dessa stångkorvar:
3 st till 9# Kristopher Dahling - ett mål i första perioden och två kanonstraffar.
2 st till 31# Johan Johansson - utposten som håller oss kvar i matchen då Värmdö ligger på och fenomenal i straffavgörandet.
1 st till 26# Robin Jalkerud -  Jalkis visar vägen och är mer duracellaktig än vanligt.
Huvuddomare Henrik Lundin har jag inte nämnt i rapporten men dennes insats är usel. Han tilldelas en hästlasagne som tinats upp och återfrusits.
Nu börjar det dra ihop sig och Dubbel-Johan leder, tätt följd av Jalkis, Changen och Johnny Gös.

Mer läsning:
BF IF: Bajen tappade tremålsledning - men vann på straffar
SvenskaFans.com: €Darling€ sköt Bajen till seger efter straffar
Hammarby Foto (Facebook): 130215 Värmdö - Bajen Fans 4-5 estr. /Foto: Henric Wauge

Bamsingarnas webbradio, förstärkta i tredje perioden av legenden Tomas Lindgren, sände matchen. Tyvärr var uppkopplingen i Ekhallen lite undermålig vilket skapade små avbrott.