Tre viktiga poäng mot Bålsta

Traditionsenligt efter vinst i Bålsta blev det ett "Bak i bussen"-foto med mobilen.

Johan Johansson höll nollan och Johan Chang blev tvåmålsskytt då Bajen för tredje gången i Alltvåan besegrade Bålsta under fredagskvällen. Bra skridskoåkning och gediget fysiskt spel bäddade för framgången.
Första perioden
Det är Bajens match från början till slut och de får med sig en utvisning nästan omgående. Bra rörelse och snabba pass i powerplayspelet skapar möjligheter och 2.25 in i matchen sätter Dennis Santesson 0-1, mellan benen på Bålstakeepern Linus Hildeby, då han framför mål blir serverad ett snyggt pass av Kevin Göransson. Fler mål i perioden blir det inte. Enda orosmolnet är att Bålsta vid ett par tillfällen skapar tryck i Bajens zon och det ser en smula osäkert ut i försvarsspelet vilket gör att Dubbel-Johan får ingripa, något han matchen igenom gör med bravur.

Andra perioden
En mycket bra mittperiod av Bajen där de våra styr det mesta som händer. Bålsta har svårt att på ett konstruktivt sätt anfalla då mittzonen blockeras effektivt. Den osäkerhet i eget område som kunde skönjas i den första perioden är som bortblåst och det delas ut en hoper med fina tacklingar. Under de boxplay Bajen spelar är insatsen föredömlig. Återigen med 2.25 på matchklockan gör Bajen 0-2 efter att Niklas Ala-Juoni skjutit tätt utanför och Martin Johansson rakat in sargreturen. Bara 41 sekunder senare ringer det igen då Johan Chang, på ett pass av Magnus Toftgård, kommer in i anfallszon och drar in pucken i mål. Därefter skapas ett gäng chanser men resultatet står sig fram till 17.34 då Johan Chang på egen hand längs höger sida tar sig fram och skjuter in 0-4-pucken i mål, återigen i luckan mellan benen på målvakten.

Tredje perioden
Sista akten i matchen präglas av utvisningar, för få för hemmalaget kan tyckas eftersom de enligt mig, ofta är fula i spelet utan åtgärd av domare Hedborg. Bland annat får Johnny Olofsson en rejäl crosschecking i ryggen. I mitten av perioden får våra grabbar chansen att spela i numerärt överläge och med trafik på Bålstas kasse samt bra rörelse kan Martin Johansson spela in pucken framför mål där Fredrik Bertilsson gör 0-5. Bajen försvarar Johan Johanssons nolla på bästa sätt och han klarar av de 33 skott som kommer på honom under matchen. Grattis till Johans första nolla i säsongens seriematcher!

Segern i Bålsta tillsammans med Haninges bortaseger mot MB samt Värmdös hemmatorsk mot Sollentuna gör att Bajen har fått lite andrum och tabelläget ser riktigt angenämt ut. Nu håller vi i det här!

Några ord med Håkan Ferm efter matchen:
Grattis till segern, Håkan!
Tack, riktigt skönt, jag har bävat inför matchen innan, men vi var med på noterna, taggade och med bra inställning.

Första perioden?
Lite trevande och avvaktande, vi lät Bålsta ta initiativet lite, de kom igenom mittzon.

Magnifik andra period, tycker jag.
Verkligen, det var länge sedan vi en sådan andra period. Med ett par snabba mål så var nästan matchen klar.

Och tredje?
Den var inte glimrande men kändes som en lagperiod och vi gjorde det bra och stängde matchen.

Nu har vi tre raka torskar mot Bålsta i Alltvåan... ehh nej, vinster menar jag förstås (allmänt skratt i bilen där intervjun görs).
Det är härligt. Kul att Chang fick göra två riktigt snygga mål varav det andra var en delikatess, och Santesson gjorde också ett. Det är ju Chang, Santesson och Hempa som vi tror ska göra målen men det har varit lite torka där ett tag, skönt att vi fick igång dem [Hempa var inte med, ryggkänning].

Johan fick hålla nollan för första gången under säsongen.
Kul för Johan, han kom upp stort tycker jag. Skotten var hyfsade så han gjorde en jäkla bra match, han var verkligen fokuserad och kändes stark.

Om vi ser framåt, vi har Mälarö på tisdag?
Jag tror vi är på tårna, senast låg vi under med 3-0 och vände så vi vet vad de går för. De är nästan avsågade men då kan de spela mer avslappnat.

Stångkorvar
Ordförande Sjöqvist delar ut:
3 st till 12# Johan Chang - €Det säger bara pang-pang, Johan Chang!€ Två kassar.
2 st till 15# Martin Johansson - Mål, ass och grymt slit från €Skåne€.
1 st till 31# Johan €Nollan€ Johansson.
Ett guldbryne till Martin Zenkert som kunde åka pendeltåg till matchen, alldeles på egen hand, duktigt!

Bamsingarna sände webbradio och här kan period två och tre avnjutas i efterhand (1:a perioden försvann av tekniska skäl ut i dev/null): [2:a perioden] [3:e perioden]