Magnus Toftgård. Foto: Peter Jonsson.

Det var mer kamp än skönspel i MB Hallen då Bajen och MB möttes för femte gången denna vinter men vad gör det när de våra kommer segrande ur striden. Poängkungen Magnus Toftgård storspelade och var inblandad i samtliga grönvita baljor.
Fredrik Bertilsson efter 1-0-målet.

1:a perioden

Bajen börjar piggt och får spela i numerärt överläge cirka fem minuter in i matchen och efter några fina pass kan Fredrik Bertilsson sätta 1-0. Bajen har ett litet spelövertag, får spela ett andra powerplay som inte blir speciellt lyckat men när nästa MB-spelare åker ut passar Toftgård att göra 2-0 då han skjuter en välriktad puck från blå. Tyvärr drabbas nu Bajen av ett par utvisningar som blir kostbara. Vid det första numerära underläget pressar MB hårt och fastän vi blir fulltaliga så får vi inte ut pucken och MB reducerar med 18.12 på matchuret. Strax spelas det boxplay igen i Bajens zon och med endast 19 sekunder kvar av den inledande perioden kvitterar motståndet. Vid bägge MB-målen väger vi lite lätt framför egen kasse.

Jalkis stridsfejs är skräckinjagande.

2:a perioden
är inte vacker att skåda, slarvigt spel, felskär och det ena med det andra. Johan Johansson får hjälp av kamrat målbur två gånger då puckarna träffar stålet. Då Eddie Erixon, 16.30 in i perioden, pressar MB bakom deras målbur blir han på ett otrevligt vis uppvaktad av en motståndare som medelst saliv och verbala oförskämdheter drar på sig matchstraff. Domaren visar i samma veva ut Eddie i två minuter för ruff.  I spelet 4 mot 4 är Bajen vida överlägsna och när vi blir fulltaliga så är Magnus Toftgård framme igen och ger Bajen ledningen ånyo.

Johnny Olofsson blir omkramad av Toftgård efter 4-3-målet.

3:e perioden
Den sista tjugominutaren är likt den andra perren ganska slarvigt spelad. Efter elva minuter kvitterar MB med en man mer på banan med ett skott mellan tekningscirklarna som går ribba in, helt otagbart för Dubbel-Johan, dessutom kanske pucken tar på någon spelare. Bajens svar blir blixtsnabbt. MB pressas i egen zon och Johnny Olofsson får iväg en puck, med backhand tror jag och absolut inte det hårdaste han någonsin skjutit men pucken letar sig in mellan benen på keeper Rickard Carlsson och Bajen leder nu med 4-3. MB jagar nu en kvittering under resten av perioden, förutom då de har en man i skambåset. Med minuten kvar tar de time out och plockar därefter ut målisen men med kamp och några icingpuckar fredar sig de våra och en otroligt viktig trepoängare plockas hem!

Toftgård lämnar isen med två mål och lika många assist och har nu skrapat ihop 18 poäng i Alltvåan , imponerande. Bertilsson gör i matchen 1+1. Johnny Olofssons form är på topp trots knäsmällen han åkte på förra tisdagen mot Haninge. Jag tycker dessutom att Dominic Baczek gör sin bästa match i Bajen då han är den som delar ut mest tacklingar i försvarszon samt spelar ut pucken enkelt ur zon.

Tyvärr men inte helt oväntat var det glesbefolkat på läktaren. Bara 122 personer kom till matchen. Mest hördes de 12 luggslitna fyllon som parkerat sig mitt på långsidan. smile

Stångkorvar
Då vi ej delade ut några på Bajenkvällen blir det denna dag dubbel skörd.
Björne delar ut så här:
3 st till 19# Steve Gunnarsson - Trumpinnar till ben. Trampar och skapar möjligheter hela tiden.
2 st till 26# Robin Jalkerud - Slitvarg. Karln har aldrig en dålig dag och visar vägen.
1 st till 36# Dominic Baczek. På tårna, var het idag.
Kjelle Bornebäck delar ut sina enligt följande:
3 st till 14# Johnny Olofsson - bäst!
2 st till 23# Magnus Toftgård - mycket bra match.
1 st till 27# Fredrik Bertilsson - bra.

Mer:
SvenskaFans.com: Baksmällan sitter fortfarande i!
Hammarby Foto (Facebook): Bajen Fans - MB Hockey 4-3 /Foto: Henric Wauge
Hammarbys Hockeyhistoria: 130205: Bajen-MB 4-3, foto: Benjamin Thorén
BF IF: Bajen tystade MB.

Nu väntar Bålsta borta på fredag, ett Bålsta som vaknat till liv och helt överraskande bortaslog Gnesta i denna omgång. Det blir ingalunda någon lätt match för de våra så ett hyfsat publikstöd vore på sin plats!