onsdag, april 24, 2024

Strafftorsk i Haninge

Matchens lirare Anton Söderqvist hade fullt upp. Foto: Peter Jonsson.

Med ett koppel av spelare sjuka ställdes Bajen inför en svår uppgift i Torvalla ishall under tisdagskvällen. Inte blev det lättare av en felanmäld spelare och knäskador.  Men laget bjuder verkligen Haninge på storartat motstånd och spelar bättre ju längre matchen lider. Anton Söderqvist i målet storspelar men efter tre perioder och förlängning är det till slut en ung gammal bekant som ser till att Haninge får den extra poängen.
När vi i webbradiogänget anländer till Torvalla meddelar tränarna Håkan och Janne att Bajen kommer till spel utan Dennis Schirmer, Niklas Ala-Juoni och Robin Jalkerud på grund av sjukdom. På läktaren står Ala-Juoni och säger med hes röst att han är på bättringsvägen. Dessutom saknades Kristopher Dahling och Linus Axell, om de är drabbade av den bacill som verkar härja i laget har jag ingen pejl på.

Johnny Olofsson har en bra chans.

Bajen börjar matchen bra, bra skridskoåkning gör att Haninge drar på sig en utvisning efter tre minuters spel men där blir det tvärstopp på det fina spelet. Det kan vara de ovana formationerna som gör att laget har svårt att hitta varandra och det blir en del klubbpetning istället för fysisk kontakt med motståndarna i försvarsspelet, i alla fall är det Haninge som tar över spelet och i numerärt överläge får en framsmygande Linus Carlsson stå ostörd framför Anton Söderqvist och raka in 1-0-pucken. I resten av perioden ser det fortfarande lite svajigt ut i Bajen men Anton är i kanonslag och räddar allt som kommer hans väg. Johnny Olofsson får blir frispelad två gånger vid blå men Lellep i Haninges kasse fredar sig, Olofsson gör dessutom illa knät vid ett av dessa tillfällen men kan fortsätta spela.

Henrik Pettersson gör 1-1.

I andra perioden spelar Bajen upp sig och jakten på kvitteringen är i full gång. Med 17.09 på matchklockan styr så Johnny Olofsson in pucken i mål framspelad av Johan Chang till alla grönvitas glädje på läktaren men målet kommer aldrig upp på tavlan. Efter en del diskussioner fram och tillbaka underkänns det på grund av att Olofsson inte är anmäld i Bajens laguppställning. Han har istället blivit uppsatt som 4# Petter Sandberg, ettan framför har inte kommit med. Otroligt tråkigt, inte minst för Olofsson som blir avvisad av isen. Spelet fortsätter och det underkända målet blir till en extra dos tändvätska för Bajen och med 48 sekunder kvar av perren styr Henrik Pettersson in pucken i mål finfint framspelad av Eddie Erixon och Patrik Hageman. Bajen vinner således perioden.

Martin Johansson gör 2-2.

Till den tredje perioden kommer inte Pontus Okerblad till spel och Philip Baczek tar plats bland forwards och hans bror Dominic går in bland backarna. Haninge skapar mycket chanser men Bajen fredar sig, Anton i målet gör den ena kanonräddningen efter den andra. Halvvägs in i den sista tjugominutaren gör sedan Haninges Linus Carlsson matchens delikatess då han bakom mål fäster pucken på bladet och gör en zorro. Carlsson är därmed tvåmålsskytt och det ser dystert ut, inte minst med tanke på att Bajen går med kort om folk men det är nu de våra visar vilket virke de är gjorda av. Det kämpas otroligt bra över hela banan och i numerärt överläge med 3.20 kvar av perioden kommer så kvitteringen från Martin €Skåne€ Johanssons klubba då han framför mål blir framspelad av Hempa Pettersson och Johan Chang. Philip Baczek får kliva av med en knäskada och Haninge jobbar för fullt för att få in en ledningspuck men Bajarna med trötta ben offrar sig helhjärtat. Perioden avslutar de våra i boxplay men Haninge kan ej utnyttja detta och matchen går till förlängning.

Den fem minuter långa förlängningen startar med spel med fyra utespelare mot tre i Haninges favör men det klarar Bajen av. Inga riktigt farliga chanser skapas och det får bli ett straffavgörande.
Inget av lagen får in någon av de tre inledande straffarna vardera och Haninge plockar fram Alexander Schöld som fjärde straffskytt och han lyckas få in pucken bakom Anton. Tråkigt att det blir en Bajare som ger Haninge extrapoängen men all heder åt Alex då han inte på något vis firar målet.

Bajen får med sig en poäng viktig poäng från Torvalla efter en mycket bra kämpainsats, inte minst med tanke på sjukdomarna och  de skador som spelare drar på sig under matchens gång. Givetvis får det inte förekomma några felaktigheter när vår lagledning lämnar in spelarlistan, det är klantigt att missa ett spelarnummer men shit happens och det är tur att det inte händer under en kvalmatch eller liknande. Misstaget lär aldrig hända igen, det kommer att bli både dubbel- och trippelkontroll i fortsättningen.

Bajarna på plats i den 423-hövdade publiken ger ett bra stöd speciellt när det kämpas i den tredje perioden.

Nu gäller det att det kryas på sig och att skador ses om inför Bajenkvällen på lördag. Sollentuna vann sin match i omgången hemma mot Gnesta med 3-2 och det kommer att bli en riktigt spännande match på Hovet.