Ett hjärta - En förening
fredag, mars 29, 2024

Stenhård vändning mot Mälarö

Fastän Bajens spel såg bra ut redan från början borta mot Mälarö HF var det hemmalaget som kunde ta ledningen och utöka denna till hela 3-0 innan den stora vändningen inleddes i slutet av den andra perioden.
Bajen för spelet från start, det är bra fart och chanserna skapas men Mälarös sista utpost Denis Macek släpper inget förbi sig och växer för varje puck han motar. Efter 5 minuters spel går vi bort oss i anfallszon och Mälarö får ett två mot ett-läge där lagkaptenen Martin Fjällby (Hammarby Hockey 02/03) sätter 1-0 bakom Johan Johansson. Tråkigheterna i sjätte spelminuten är tyvärr inte slut med det utan Mälarös Christoffer Johansson utökar till 2-0 efter en tekning i anfallszon och livet känns rätt orättvist. Bajen fortsätter att gnugga på men lyckas inte få in pucken, trots bland annat spel i ett fem-mot-tre-överläge. Under periodens sista två minuter spelar de våra i numerärt underläge men Bajen klarar skivan.

Tyvärr börjar Bajen andra perioden med en man på botbänken efter en händelse i första periodens slutsekund och tråkigt nog lyckas Mälarö utnyttja detta överläge och sätter 3-0. Bajen fortsätter därefter att skapa chanser men väktare Macek är omutlig och då han vid ett tillfälle är helt bortspelad missar vi målet. Halvvägs in i mittakten sätter Jonas Bergman in en tackling i mittzon som ser helt korrekt ut men domaren dömer ut Bergman för resten av matchen för Checking to the head vilket ger Mälarö chansen att spela fem minuters powerplay. Det är nu Bajen visar varför de leder seriens liga vad gäller boxplay, motståndarna ges inga chanser att etablera något spel framför Johan Johansson och de våra sticker upp och oroar i anfallszon ju längre det numerära underläget fortlöper. Pricken över i kommer då matchuret står på 34.44 och Johnny Olofsson på egen hand vägrar ge sig och matar, skyfflar samt vräker in pucken i mål. Bergmans utvisning blir början på vändningen av matchen och nu startar jakten på fler reduceringspuckar men de får vi vänta på tills den avslutande perioden.

Bajen är helt skoningslösa direkt från start av den sista tjugominutaren, de har ett sådant massivt tryck i anfallszon att Mälarö får slå ett gäng icingpuckar vilket innebär att de inte kan byta manskap som de önskar. Utdelningen kommer efter knappa fyra minuters spel då Johan Chang, efter det att pucken varit på tillfälligt besök i mittzon, tar några skär in över blå och skjuter 3-2-pucken under Maceks arm. Nu är det bara en tidsfråga innan kvitteringen också kommer och ett alltmer pressat Mälarö bildar en köttmur framför egen målgård som Bajen nöter ut. Hempa Pettersson har ett gyllene läge att kvittera då målvakten är bortspelad men en utespelare lyckas få pucken på skridskon på mållinjen. Strax därefter måste dock hemmalaget kapitulera när puckarna matas på mål och Robin Jalkerud, stående på knä, till slut kan lägga in 3-3. Det så kallade momentumet är Bajens och de går för ett ledningsmål vilket också kommer då Henrik Pettersson gör matchens snyggaste grej då han från vänster sida går in mot mitten av banan och lurar Macek till att förflytta sig samtidigt som Hempa skjuter in pucken lågt vid första stolpen. Ursnyggt!
Mälarö är nu det jagande laget men Bajens spel i mittzon är fenomenalt där de avvärjer de flesta anfallsförsöken och de gånger de kommer igenom är Johan Johansson redo att försvara sin kasse helhjärtat. Tiden flyger och Hesa Fredrik ljuder och tre ytterst viktiga poäng är bärgade.

Bajen har vänt ett 3-0-underläge tidigare under säsongen mot Värmdö men på något sätt kändes det denna gång ännu underbarare, kanske på grund av det täta tabelläget. Den moral och styrka hela laget visar upp är så jäkla skön att skåda och ger mersmak inför fredagens otroligt viktiga match hemma mot Värmdö hemma i MB Hallen. Med fotbollens Christophe Lallet i speakerbåset och fritt inträde för supportrar lär det bli en ruskig stämning, en match ni inte får missa!