torsdag, mars 28, 2024

Bajen åter på banan efter kanonmatch

Så underbart att se alla glada miner igen. Foto: Peter Jonsson.

Efter en mållös första period gick proppen ur och det med besked då Bajen, på ett härligt sätt, krossade Bålsta i MB Hallen under en kylslagen fredagskväll.
Koncentrerat före nedsläpp.

Bålsta kom till spel utan bröderna Carlsson, måhända de bara gjorde ett tillfälligt besök i mejerihyllan i förra omgången, samt med knappa tre femmor. Bajen var på bettet från start och dominerade stort i första perioden med snabb skridskoåkning och ett stort antal målchanser men det närmaste ett ledningsmål de kom var en eller ett par stolpträffar. Linus Hildeby i Bålstakassen var hela tiden med på noterna gjorde några fina plockningar. Anton Söderqvist som vaktade Bajens målbur hade inte mycket att göra men var skärpt och strålande matchen igenom och avvärjde varje hot som dök upp.

Bertillson överlistar.

Andra perioden hann bli drygt tre minuter gammal då Patrik Hageman kunde ge hemmalaget ledningen i powerplay, framspelad av Hempa Pettersson och John Bernfell. Sedan gick det inte att hejda de våra som spelade skjortan av ett till synes tröttkört Bålsta, på åtta minuter gör de fem baljor till med Dennis Schirmer, Magnus Toftgård, Fredrik Bertilsson, Henrik Pettersson och Kevin Göransson som målskyttar. Bertilssons mål kommer i spel i numerärt underläge då han blir framspelad av Johan Chang, det är alltid lika kul med mål i den spelformen.

Hård kärlek.

I tredje perioden, då Hildeby lämnar Bålstas kasse till förmån för Tobias Hedberg, är det en smula stiltje till en början efter urladdningen i mellanakten och det bli en paus för omspolning efter att en skapligt hög puck river ner lite lysrör. Därefter ökar tempot och skärpan i hemmalagets spel och Hageman, Kristopher Dahling och Bertilsson nätar till slutresultatet 9-0.
Laget och supporten, som sjungit underbart och starkare ju längre matchen utvecklats, tackar varann och stämningen i MB Hallen är på topp, full av värme och glada leenden.

Efter de senaste förlusterna är Bajens insats denna kväll i toppklass, alla i truppen tar ansvar för varandra vilket inte minst märks i hemjobben när Bålstas omställningar tillintetgörs. Bålsta är visserligen bleka, inte tu tal om den saken. De hänger inte med och vilket märks i de utvisningar de drar på sig, men det förtar ingenting av hemmalagets bravur. Viktigt att Bajen tar med sig känslan från matchen in i nästa omgång då det på tisdag blir bortaspel på Ekerö mot Mälarö.

Då både Sollentuna och MB förlorar sina matcher innebär det att Bajen klättrar upp till en andraplats i tabellen där nu jakten på ledande Haninge kan ta sin början. Värmdö som spelat starkt efter uppehållet bubblar upp som nya tabelltreor.

Publiksiffran på 240 personer kan tyckas vara låg men det sjöngs som om det vore fullsatt. Kanoninsats!