fredag, april 19, 2024

MB vinner hallderby 4.0

Tvåmålsskytten Dennis Santesson klappas om. Foto Peter Jonsson.

Bajen med ett flertal namn borta med skada/sjukdom förlängde sin post-jul-formdipp under tisdagskvällen då hemmalaget MB Hockey vann säsongens fjärde möte lagen emellan.
Första perioden blir mållös, inledande tio minuter blir en smula förryckta av ideliga utvisningar från domare Alexander Gleisners sida, därefter släpper han på den hårda bedömningen. Bajen har det mer konstruktiva spelet, trots ett gäng mindre bra passningar samt tappade puckar i mittzon, och de farligare chanserna medan MB väntar på kontringar som dessbättre mest blir halvdana och inte bereder Johan Johansson några större svårigheter. MB:s målvakt Robin Elfvengren släpper ett antal returer rätt ut i banan men tyvärr är inte våra grabbar först på de puckarna.

Hempa skyddar sin keeper.

Mittakten ser precis ut som den första perren. Bajen har ett gyllene läge att ta ledningen då de får spela 5 mot 3 där utdelningen endast blir en utvisning för att vi har sex utespelare på isen.  Med minuten kvar gör MB 1-0 då Tobias Tschöp relativt ostörd kan styra in pucken, vi är tyvärr för €snälla€ framför egen kasse.

5.38 in i perioden är Bajens dryga sex perioders långa måltorka över. Magnus Toftgård (här är jag inte riktigt överens med matchprotokollet) skjuter från blå och halvvägs in i anfallszon finns Dennis Santesson som styr in 1-1-målet. Med ny energi efter målet jagar Bajen ett ledningsmål, en jakt som får ett abrupt slut 8.47 då Tschöp kan lägga in pucken i öppet mål då vi blivit bortspelade efter att en av backarna gett sig ut på offensiv utflykt och ingen forward täcker upp bakåt. Två minuter senare blir MB:s poängkung Christer Vikström fri att skjuta in 3-1. Direkt efter nedsläpp rycker Dennis Santesson fram, blir fri och får med sig en straff då en MB-spelare slänger klubban framför honom. Santesson tar själv hand om straffen som är väldigt elegant utförd á la Foppa eller Kenta Nilsson, Elfvengren blir helt bortgjord och det är reducerat till 3-2. Någon ny kvittering blir det emellertid inte och med minuten kvar får Vikström stå helt ohotat och trycka in pucken till 4-2 vilket blir slutresultatet.

Santesson snurrar upp MB:s målvakt på straff.

Tredje raka förlusten, 0 av 9 möjliga poäng efter jul och nyår, kan man då se något ljus i mörkret? Jo, anser jag. Först och främst; tempot på isen har fått en knuff framåt i jämförelse med de senaste 1.5 matcherna. För det andra; Vi gör mål igen! Vad som behöver ändras, enligt min ringa åsikt, är kroppsjobbet framför eget mål samt samspelet mellan backar och forwards, kommunikationen är inte den bästa just nu. Bajen har just nu ett gäng spelare på sjuk/skadelistan, förhoppningsvis blir några av dem spelklara till nästa match. I tabellen ligger nu Bajen fyra men på grund av en del överraskande resultat i omgången ligger vi bara ett poäng bakom nya tabelltvåan MB och fyra poäng bakom ledande Haninge.

I MB är det kedjan med 24# Vikström, 16 Tschöp och vindsnabbe 19# Karlborg som ligger bakom det mesta och de gör samtliga MB:s mål.

På tal om det spelas nästa match på fredag hemma mot Bålsta som denna omgång, sett på resultatet,  gick en riktig holmgång mot Gnesta. Bålsta vann på övertid med 10-9 (nitton mål?) och tog därmed sina första två poäng i Alltvåan. I Bålsta har Michael €Långfingret€ Carlsson börjat spela igen  vilket ger oss på läktaren i MB Hallen en motståndarspelare att €älska€ extra mycket på fredag.