fredag, mars 29, 2024

Åh, vilken jobbig torsk

Tisdagskvällens födelsedagsgosse gör 3-0. Foto: Peter Jonsson.

Det var perfekta förutsättningar i MB Hallen i går kväll då Bajen Fans Hockey tog emot Haninge; Välbefolkat på läktaren (kanske hade den obefintliga entréavgiften för supportrar något med det att göra), bra drag i klacken och ett snyggt tifo. Och matchens första halva var en fröjd men ändå gick det så fel.
Bajens första målskytt 2013 - Dahling.

Bajen drar igång från första nedsläpp och inom 70 sekunder har de testat Haninges keeper för kvällen, Marcus Norén, ordentligt två gånger, bl.a. får Henrik Pettersson ett riktigt friläge. Ledningsmålet kommer efter en stund genom Kristopher Dahling som får pucken serverad av Dennis Santesson under en avvaktande utvisning. Bajen fortsätter att dominera stort mot ett blekt Haninge som mest ser ut att vilja åka hem men trots fina chanser blir det inga fler mål.

Det sa bara pang - Johan Chang.

I mittperiodens inledning fortsätter Bajen att gnugga på och utdelningen kommer strax. Efter dryga tre minuters spel gör Johan Chang en individuellt bra prestation i numerärt överläge när han driver in på mål och sätter pucken bakom Norén via ribban. Minuten senare drar födelsedagsbarnet Dennis Schirmer iväg ett skott som letar sig in och Bajen leder således med 3-0. Allt är frid och fröjd, hemmalaget fortsätter att dominera fram tills Haninge reducerar i spel fyra mot fyra med 3.50 kvar av perioden. Luften går därefter ur Bajen helt och Haninge jobbar för att komma in i matchen. 3-1 står sig perioden ut.

The horror! The horror!

Sista periodens första tio minuter blir en mardröm för oss grönvita. Ett lojt Bajen blir uppsnurrade och 3-2-reduceringen är ett faktum efter tre minuter och coach Ferm väljer att ta sin time out för att väcka killarna. Detta hjälper emellertid inte utan våra krigare blir stillastående och petar med klubborna istället. Haninge ser sin chans och börjar grisa, smågruffa och gå stenhårt på mål där Johan Johansson ofta lämnas helt åt sitt öde. 3-3 kommer och det känns riktigt illa och inte blir det bättre av att förre Bajenspelaren Robin Jernström ger Haninge ledningen efter nio minuters spel. Bajen försöker att åter ta kommandot i matchen men det vill sig inte, Norén i Haningekassen storspelar dessutom. Med två minuter kvar åker en Haningespelare ut, ett gyllene läge att kvittera kan tyckas men tyvärr åker Hageman ut strax därpå och trots att Johan Johansson lämnar kassen slutar matchen i Haninges favör som därmed går förbi Bajen i tabellen och övertar ledningen. Så jävla surt.

Frågar så här dan efter Håkan Ferm om vi blev bekväma vid 3-0 eller om orken tog slut och han svarar:
€Den som det visste, vi borde ju avgjort tidigare med ett par kassar till! Vi skapar ju mängder med chanser vilket i och för sej är bra men måste ju sätta dit puckarna!Vi har ännu inte spelat bra i 60 minuter någon match, något vi måste klara om vi ska gå hela vägen! €
Det är bara att gråta färdigt och sedan studsa tillbaka borta mot Sollentuna på fredag, en match som har alla förutsättningar att bli en riktigt smaskig batalj.

Kalas!

Mycket tråkigt att vi torskar med en så bra sång från klacken. Riktigt skoj med tifo.

Våra publikvärdar i de gula jackor som ställer upp och gör så att vi överhuvudtaget får spela matcher med publik gör ett fantastiskt jobb. De är Bajare som ställer upp för supportrarnas eget lag. Att då kasta okvädningsord till dessa hjältar är då inget annat än pajaseri. Om du som gjorde detta igår läser denna text så tycker jag att du vid nästa hemmamatch ska vara så rakryggad att du ber om ursäkt samt dessutom själv drar på den gula jackan för resten av säsongens hemmamatcher.
Dessutom hörde jag att några obalanserade individer kastade mynt på Haninges spelare efter slutsignalen - så jävla dåligt!

Domartrion med Blommé i spetsen gjorde en helt okay insats, speciellt vid jämförelse med andra randiga som bara varit spelförstörande.