Martin Johansson jobbar framför Gnestas kasse. Foto: Peter Jonsson.

Bajen Fans Hockey går till jul och nyårsfirande som fortsatta serieledare efter att ha besegrat Gnesta i MB Hallen i en riktig kämpamatch.

Uppdaterad!
Tvåmålsskytten Santesson främst i tåget.

Bajen tar ledningen efter att ha klarat av ett numerärt underläge. Kristopher Dahling spelar in pucken framför mål där en framstörtande Dennis Santesson (hans första mål i BF IF) överlistar Didrik Bohlin i Gnestas kasse. Bajen ökar efter 13.13 på till 2-0 i spel 4 mot 5 då hårdjobbande duon Robin Jalkerud och Martin Johansson öser på för fullt i Gnestas zon. Formstarka Martin Johansson är sist på pucken. Bara sekunderna senare reducerar Gnesta. Med 46 sekunder kvar av första perren gör Dennis Santesson sitt andra mål för kvällen, framspelad av Mathias Sundelin och Alex Schöld som på tennis får till ett perfekt pass.

Välkommen tillbaka Hagge!

I andra perioden reducerar Gnesta efter fem minuters spel då de svärmar runt utmärkta Johan Johansson. Sist på pucken är Gnestas bäste spelare för dagen, Johan Ternström. Halvvägs in i matchen gör Bajen 4-2 i en spelvändning med en framskrinnande Johnny Olofsson som spelar in pucken från vänsterkanten och till slut får Steve Gunnarsson in pucken på tennis. Visserligen är det högst osäkert om pucken var inne i mål överhuvudtaget men dömt är dömt, det är bara att tacka och ta emot. Bajen åker därefter på tre utvisningar, domaren kanske kompenserar för det tveksamma 4-2-målet. I alla fall klarar de våra av skivan och resultatet står sig perioden ut.

Sista tjugominutaren blir spännande, speciellt efter det att Gnesta gör 4-3 med 7 minuter kvar. Bortalaget fortsätter att jobba för en kvittering och det ser kämpigt ut för Bajenspelarna. Kevin Göransson får en olycklig puck på underarmen och får åka av isen. Tack och lov gräver då Martin Johansson fram pucken till Fredrik Bertilsson som längs vänstersidan tar sig in i anfallszon och skjuter ett skott som går in under armen på Bohlin vid bortre stolpen. Med supporten i ryggen spelar sedan Bajen av resten av matchen och tre finfina poäng är bärgade.

Fredrik Bertilssons 5-3-puck letar sig in.

Jag ber assisterande tränaren, tillika Dennis stolte fader, Janne Santesson om en kort analys av matchen (som jag kortar av ännu mer): €I första åker vi lite på hälarna, Gnesta pressar högt. I andra perioden spelar vi bra och i sista har vi lite tur. Bertilsson gör en bra individuell prestation då han gör sista målet.€.

Philip Baczek delar ut kärlek.

Det Gnesta gör bra är att när de får vittring framför Bajens kasse så blir de väldigt svårstoppade. I övrigt tycker jag att de är rätt fula och gnälliga. Tyvärr är domare Johan Blommé inte bra, han missar många solklara regelöverträdelser från bortalagets sida.
Plus i kanten i Bajen får Jonas Bergman, Mathias Sundelin och Philip Baczek för det fysiska spelet. Den sistnämnda kommer in i sista perioden, proppar en Gnestaspelare ordentligt med en klassisk bröstvärmare och åker och sätter sig igen, cooligt värre.

261 personer befolkar läktaren och sången är riktigt bra först i slutet av matchen.