Ett hjärta - En förening
söndag, april 05, 2020

Santesson tvåmålsskytt

bajen-gnesta_2012-12-18_pj_01.png
Martin Johansson jobbar framför Gnestas kasse. Foto: Peter Jonsson.

Bajen Fans Hockey går till jul och nyårsfirande som fortsatta serieledare efter att ha besegrat Gnesta i MB Hallen i en riktig kämpamatch.

Uppdaterad!
bajen-gnesta_2012-12-18_pj_03.png
Tvåmålsskytten Santesson främst i tåget.

Bajen tar ledningen efter att ha klarat av ett numerärt underläge. Kristopher Dahling spelar in pucken framför mål där en framstörtande Dennis Santesson (hans första mål i BF IF) överlistar Didrik Bohlin i Gnestas kasse. Bajen ökar efter 13.13 på till 2-0 i spel 4 mot 5 då hårdjobbande duon Robin Jalkerud och Martin Johansson öser på för fullt i Gnestas zon. Formstarka Martin Johansson är sist på pucken. Bara sekunderna senare reducerar Gnesta. Med 46 sekunder kvar av första perren gör Dennis Santesson sitt andra mål för kvällen, framspelad av Mathias Sundelin och Alex Schöld som på tennis får till ett perfekt pass.

bajen-gnesta_2012-12-18_pj_05.png
Välkommen tillbaka Hagge!

I andra perioden reducerar Gnesta efter fem minuters spel då de svärmar runt utmärkta Johan Johansson. Sist på pucken är Gnestas bäste spelare för dagen, Johan Ternström. Halvvägs in i matchen gör Bajen 4-2 i en spelvändning med en framskrinnande Johnny Olofsson som spelar in pucken från vänsterkanten och till slut får Steve Gunnarsson in pucken på tennis. Visserligen är det högst osäkert om pucken var inne i mål överhuvudtaget men dömt är dömt, det är bara att tacka och ta emot. Bajen åker därefter på tre utvisningar, domaren kanske kompenserar för det tveksamma 4-2-målet. I alla fall klarar de våra av skivan och resultatet står sig perioden ut.

Sista tjugominutaren blir spännande, speciellt efter det att Gnesta gör 4-3 med 7 minuter kvar. Bortalaget fortsätter att jobba för en kvittering och det ser kämpigt ut för Bajenspelarna. Kevin Göransson får en olycklig puck på underarmen och får åka av isen. Tack och lov gräver då Martin Johansson fram pucken till Fredrik Bertilsson som längs vänstersidan tar sig in i anfallszon och skjuter ett skott som går in under armen på Bohlin vid bortre stolpen. Med supporten i ryggen spelar sedan Bajen av resten av matchen och tre finfina poäng är bärgade.

bajen-gnesta_2012-12-18_pj_02.png
Fredrik Bertilssons 5-3-puck letar sig in.

Jag ber assisterande tränaren, tillika Dennis stolte fader, Janne Santesson om en kort analys av matchen (som jag kortar av ännu mer): €I första åker vi lite på hälarna, Gnesta pressar högt. I andra perioden spelar vi bra och i sista har vi lite tur. Bertilsson gör en bra individuell prestation då han gör sista målet.€.

bajen-gnesta_2012-12-18_pj_04.png
Philip Baczek delar ut kärlek.

Det Gnesta gör bra är att när de får vittring framför Bajens kasse så blir de väldigt svårstoppade. I övrigt tycker jag att de är rätt fula och gnälliga. Tyvärr är domare Johan Blommé inte bra, han missar många solklara regelöverträdelser från bortalagets sida.
Plus i kanten i Bajen får Jonas Bergman, Mathias Sundelin och Philip Baczek för det fysiska spelet. Den sistnämnda kommer in i sista perioden, proppar en Gnestaspelare ordentligt med en klassisk bröstvärmare och åker och sätter sig igen, cooligt värre.

261 personer befolkar läktaren och sången är riktigt bra först i slutet av matchen.

bajen-gnesta_2012-12-18_pj_06.png
Bamsingarna belönade Johan Johansson för vinsten i omröstningen
"Extra Bonus Stångkorv till Jul" med en t-shirt och en alkoholfri? flaska glögg.
Linslus Sjöqvist överräckte priset.


Matchfakta: http://stats.swehockey.se/Game/LineUps/152315

Carina Robertsson och Tommy Hellman delar ut stångkorvarna:
3 st till 26# Robin Jalkerud.
2 st till 7# Kevin Göransson - för uppofrande spel.
1 st till Dennis Santesson.
Kapten Jalkis går med detta upp i delad ledning tillsammans med Johan Chang.
Martin Zenkert får ett Guldbryne för enastående julskridskoslipning.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145.0

Nu får vi vänta till nästa år med att se a-laget i aktion. Den 8 januari blir det ny hemmamatch mot nya serietvåan Haninge, en skitviktig match med andra ord. Personligen önskar jag att vi får ihop ett riktigt infernogäng som tar sig till Gnesta den 27 januari och sjunger sönder banjofrillorna.

Alla bilder plåtade av Peter Jonsson.
Mer bilder:
Hammarby Foto (Facebook): Bajen Fans hockey - Gnesta 5-3 /Foto: Henric Wauge
Isopeter: 20121218 - Bajen Fans Hockey vs Gnesta
Läs mer:
BF IF: Bajen vinner sista matchen innan jul
SvenskaFans: Domherren var inte bra i kväll

Till sist citerar jag Turbo som i sin tur parafraserar Cato den äldre: €För övrigt anser jag att Leksand bör förstöras€.
Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020