Ett hjärta - En förening
söndag, april 05, 2020

J18: Övertygande vinst mot Väsby

bfifhockey_100x.jpg

Bajen Fans IF:s B-juniorer var det klart starkaste laget när de under lördagskvällen mötte Väsby IK i Vilundaparkens Ishall. Vi i den lilla tillresta supporterskaran fick se ett bra gäng med unga killar som har stora möjligheter att avancera vidare från division 2.
Matchen hinner knappt börja innan Bajens utvisningsbås börjar bli fullbelagt och fastän ett 5-mot-3-underläge klaras av gör Väsby 1-0 strax därefter. Bajen kvitterar en stund senare genom Jesper Piironen och därefter är det Bajen som för matchen. Det syns tydligt att de våra är det tyngre och mer spelskickliga laget och trots att det bara står 1-1 känns det som om den stora frågan är hur stora segersiffrorna skall bli. 12.22 in i perioden gör Oscar Lott 1-2 i powerplay, ett resultat som står sig till pausvilan.

I den andra perioden malar Bajen ner Väsby som ser allt segare ut. Visserligen ökar de tempot en smula de sista fem minuterna efter det att Emil Äijä gjort 1-3, men det ser håglöst ut. Mittperioden präglas annars av alla utvisningsminuter som delas ut.

I den sista perioden är det spel mot ett mål och målen trillar in med jämna mellanrum. Målskyttarna heter Felix Sundin, Viktor Sjöberg och Teodor Grenklo. Slutresultatet 1-6 känns helt rättvist.

Matchfakta: http://stats.swehockey.se/Game/LineUps/122226

Det var första gången jag bevittnade en match med B-juniorerna och de ger ett väldigt bra intryck. De är spelglada, tekniska och beslutsamma. Målvakten Eric Dahlstedt ser säker ut och anfallarna Sundin, Grenklo, Sjöberg och Äijä sticker ut men speciellt imponerar en av backarna, Marcus Hultqvist, som har väldigt bra speed i skridskoåkningen och har enligt undertecknad, sin ringa ålder till trots, en högt utvecklad spelförståelse. Bajen leder div 2 men har fler spelade matcher än värsta konkurrenterna. Det skulle förvåna mig om inte Bajen spelar i J18 Division 1 redan nästa säsong.

forskolan_visselpipan_vasby_2012-12-15.png
Hade domaren hämtats här?

€Som vanligt€ när det handlar om juniorhockey så blir det heta känslor på isen som spelarna har problem att hantera med många utvisningar som följd, Väsby skrapar ihop 78 och Bajen 107 minuter. Tyvärr känns inte domare Erik Skotte, som även dömt A-laget, riktigt i synk med spelare och ledare i de bägge lagen, istället för att på ett lugnt sätt förklara sina beslut för spelarna agerar han på ett sätt som skapar än mer irritation i redan infekterade lägen. Dessutom är jag inte överens med Skotte om hur en 2+10-utvisning skall sittas av, men jag är trots allt bara en intresserad supporter.

Supporten ja, vi var fyra stycken (Slätt, Victor, Jeppe och lilla jag) som tog oss ut till matchen i uschlig väderlek. Visst hade det varit kul om vi varit flera men det kanske kommer då det börjar bli dags för seriens upplösning och varför inte bevittna nästa match som spelas hemma på Zinken mot Gnesta den 13 januari?

Med Bajen in i framtiden!
Egen Ishall nu!
/Sverre


Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020