fredag, april 19, 2024

Värmdö vändstekta

"Hempa" sätter  pucken i tom kasse.

Bajen visar under fredagskvällen att de aldrig ger upp. Fastän Värmdö leder med 3-0 när nästan halva matchen är spelad kommer de våra tillbaka och det med besked, ackompanjerade av en stark klack.
Första perioden är inte alls bra från Bajens sida. Matchen är inte ens minuten gammal när Värmdös Marcus Milemark gör 1-0 då han kommer helt fri med Johan Johansson. Bajens skridskoåkning är absolut inte på topp, vi är hela tiden skäret efter med hakningar som följd och 8.54 kommer 2-0 i powerplay. Under periodens två numerära överlägen för Bajen händer inte mycket.

Kevin Göransson i en stilstudie.

Andra periodens inledning ser likadan ut som den första. Värmdös Alexander Dypbukt gör 3-0 och det börjar kännas riktigt uselt på läktaren. Visserligen skapar vi under korta perioder tryck men det är först när Kevin Göransson, på en passning från Johan Johansson, ger sig fan på att han skall fram längs högersidan som en ljusglimt syns. Kevin tar sig ner i sargrundeln, passar in pucken framför mål och Martin Johansson slänger sig fram och får in 3-1-reduceringen med matchuret på 28.08. Sen blir det domaren Lennart Meandzija show, han blåser för allt och ingenting. Senare under perioden när spelarna blir frustrerade över hans visselkonsert åker både en Värmdöspelare och assisterande kaptenen Jonas Bergman på personliga tiominutare då de protesterar. Nåväl, när Magnus Toftgård kommer ut på isen efter att ofrivilligt vilat sig i två minuter blir han helt ren med Värmdös burväktare Jonathan Gunnarsson som fintas av och 3-2 blir resultatet. Kanonframspelningen till Toftgård står Fredrik Bertilsson för. Både Robin Jalkerud och Johnny Olofsson har chanser att kvittera därefter men de lyckas inte överlista Gunnarsson. Bajen spelar upp sig ordentligt under mittperioden men spelet är fortfarande en smula haltande.

Glädje efter 3-3-målet.

Pucken hinner knappt röra isen i den tredje perioden innan Henrik €Hempa€ Pettersson lyckas få in kvitteringen framspelad av Martin €Skåne€ Johansson och Magnus Toftgård och detta händer i numerärt underläge. Nu är det kamp på isen, matchen står och väger och Johan Johansson gör en mycket bra insats i kassen och gör en del spektakulära räddningar. Det känns som om orken och luften går ur Värmdös spelare ju längre matchen lider samtidigt som skridskoåkningen i Bajen kommer igång alltmer. Efter en längre tids tryck mot Värmdömålet gör så Alexander Schöld 3-4 med en snygg backhand, framspelad av Toftgård (trodde det var Hempa). Detta efter 54.11 och nu gör Värmdö ett sista ryck men tiden går snabbt när man har roligt och då de tar ut målisen med dryga minuten kvar kan Henrik Pettersson dra in pucken i tom bur och fastställa slutresultatet. Och ser man på, vem förutom Niklas Ala-Juoni får assistpoäng? Jo, burväktare Johansson, dennes andra för kvällen!

Riktigt skön och bra support!

Vilken vändning och vilken moral laget visar, det är verkligen inte över förrän den feta damen sjunger. Men inte ska vi se så ini vassen bleka ut i matchens inledning, på vissa håll ser det ut som Ferm och Santesson har skruvat på blytyngder på spelarnas grillor.

Tränare Santesson ser inte missnöjd ut efter slutsignalen.

I den 392 personer stora publiken gör sig Bajenklacken ordentligt hörda, jäklar vilket drag det är i den sista perioden. Fansen och publiken tackar varandra ordentligt efter slutsignalen och John Bernfell leder sången. Magnus Toftgård får välförtjänt Värmdös pris som bäste spelare i Bajen.
Publikt ja, man skäms varje gång å Värmdös vägnar för det überfjantiga introt med stroboskop, bomber och rök. Sjöng Frykens morsa förresten?

Vackert!

Bamsingarna sände radio med debutanten Magnus Nilsson jämte Micke €Jag älskar domaren€ Sjökvist vid mikrofonerna. Magnus får dessutom äran att fördela:
Stångkorvar
3 st till 7# Kevin Göransson - för en gedigen kämpainsats.
2 st till 31# Johan Johansson - håller oss kvar i matchen och för de två assisten.
1 st till 10# Alexander Schöld - kommer igång, viktigt.
Bamsingarnas styrelse delar även ut en extra korv till
15# Martin Johansson - för en riktig jävlaranammainsats
Ishallens varmkorv får 1 "Kenta" av 5 möjliga.
Huvuddomare Meandzija får 1 st prinskorv från julbordet '87.

Tack till alla, spelare, ledare och inte minst supporten för en härlig fredagkväll! Nu ses vi på tisdag i MB Hallen i den sista matchen före jul- och nyår! Gnestaböndernas Banjoförening står för motståndet.

Allt bildmaterial: Peter Jonsson.