tisdag, april 23, 2024

Nervigt värre - Lyckligt slut

Mer kamp än skönspel. Här ger Dominc Baczek en flyglektion.

Två gånger tog Bajen ledningen och två gånger kvitterade Mälarö innan tisdagskvällens hjälte Magnus Toftgård kunde avgöra och föra upp Bajen till serieledning.
Dennis Schirmer gör 1-0. Foto: Peter Jonsson.

Det bjöds inte på värst vacker hockey i MB Hallen när Bajen Fans IF mötte Mälarö HF i Alltvåans tredje omgång. Det kämpades, krampades och grisades matchen igenom. Inget av lagen dominerar men i powerplay efter halva första perioden får Robin Jalkerud fram ett kanonpass som ger Dennis Schirmer ett dunderläge att överlista en bra Richard Siirala i bortakassen. Dennis tvekar inte utan sätter 1-0 och går därmed upp i ledning i interna skytteligan med två mål och lika många assist. Resultatet står sig perioden ut. Johan Johansson i Bajens kasse har inte så mycket att göra men ett studsande långskott ger honom vissa problem.

I mittperioden är spelet om möjligt ännu mer träigt. Ur något som inte känns farligt alls till en början lyckas gästernas Toni Alasaarela kvittera efter dryga fem minuters spel.

Magnus Toftgård sjunger efter matchen. Foto: Henric Wauge.

Slutperioden blir en nagelbitare. Efter bara 1.47 tar Bajen ledningen ånyo genom Linus Axell då han och Dennis Santesson snurrar upp målisen och försvararna genom härliga manövrar, snyggigt! Kristopher Dahling trampar sig därefter till en jättechans men hans backhand tar i stolpen tror jag. Tyvärr stannar Bajens spel upp, vi slutar upp att forechecka vilket ger Mälarö tid att komma med fart. Till vår förtjusning trycker två Bajare upp en Mälaröspelare i sargen men pucken hittar fram till Axel Åström som kvitterar efter knappa tio minuter. Nu står det och väger, Johan Johansson skyddar sin kasse väl men med förra veckans veckans avslutning mot MB känns det jäkligt pirrigt. Så kommer Magnus Toftgårds 3-2-skott, med Jalkerud och Matt Lipinski som framspelare. Nu återstår det två grymt spännande minuter, Mälarö tar ut Siirala och slänger in en extra utespelare men till skillnad från i tisdags kämpar samtliga Bajare utomordentligt för att försvara ledningen. Närmast att göra mål är Henrik Pettersson, vars puck tar i utsidan av Mälarös tomma målbur. Slutsignalen ljuder och en mycket, mycket viktig trepoängare är bärgad.

I och med att resultaten i omgångens övriga matcher går Bajens väg (Gnesta-Värmdö 5-2, Sollentuna-Hainge 3-4 efter straffar och Bålsta-MB 2-7) går Bajen upp som serieledare och nu släpper vi väl inte den positionen? Härligt Bajen!

Publik och lag tackar varandra för god match. Foto: Peter Jonsson.

Under denna snöiga afton hittar 196 personer till MB Hallen, vilket är över hundra personer mer på läktaren än i någon av omgångens övriga matcher. Det är helt okay läktarstöd, speciellt i den tredje perioden då det låter riktigt bra.

Stångkorvar
Forne lagledaren Benny Johansson premierar följande spelare:
3 st till matchvinnaren 23# Magnus Toftgård.
2 st körvar till dubble framspelaren 26# Robin Jalkerud.
1 st går till burväktare Johan Johansson.
Detta för upp Jalkis på en andra plats i ligan men Johan Chang har ett kraftigt grepp om förstaplatsen med sina 16 korvar.

På fredag väntar en mycket spännande match borta i Ekhallen, Gustavsberg mot Värmdö HC. Bamsingarna webbradiosänder om andar och teknik är med oss.