fredag, april 26, 2024

Kross i Bålsta

En glad men lite tilltygad lagkapten.

Bajen gjorde processen kort med hemmalaget Bålsta under fredagskvällen och går därmed upp på en bra andraplats i tabellen. Dennis Santesson, Bajens senaste nyförvärv, debuterade i den rätta tröjan.
Första perioden får nog anses vara den hittills bästa under säsongen. Bålsta hade inget att sätta emot förutom under ett powerplay. Suverän fart på grillorna, skärpa i passningarna och vilja framför mål gav resultat * 5. Johan Chang inledde målskyttet, följd av Fredrik Bertilsson, Robin Jalkerud (suveränt framspelad av Chang), Henrik Pettersson och Niklas Ala-Juoni.

I andra perioden går Bajen ned i tempo och det blir rätt slaskig hockey. Bålsta reducerar till 1-5.

Slutperioden bjuder på fortsatt rätt träigt spel. Kevin Göransson åker på en 5+20 efter en checking to the head, därefter blir det stundtals grinigt och en Bålstanisse åker ut för resten av matchen för protest och dåligt uppträdande. Hempa Pettersson drämmer in sitt andra mål för kvällen, Bålsta gör mål i spel fem mot tre, Steve Gunnarsson får ett mål bortdömt för icing? vilket tänder Johnny Olofsson som kanonskjuter en puck rätt in i veka livet på Bålstas andrakeeper och pucken glider sakta in i mål vilket innebär 2-7.

Spelargänget poserar i bussen på väg hem.

En suverän insats av hela Bajen i första perioden avgör matchen, resten är lite transportsträcka, tisdagens övertidstorsk mot MB känns jäkligt avlägsen. På tisdag möter vi Mälarö i MB Hallen och jag hoppas att laget kommer att visa samma jävlar annama-spel då.