Ett hjärta - En förening
söndag, april 05, 2020

Plågsam övertidstorsk mot MB

bajen-mb_2012-12-04_03_pj.png
Dominic Baczek kunde fira sitt första Bajenmål. Foto: Peter Jonsson.

Den tänkta perfekta starten på Alltvåan blev till en ynka pinne trots ledning och numerärt överläge med halvminuten kvar.
Bajens första period är inte något vidare i hallderbyt mot MB, väldigt mycket felpass samt problem med att hitta positionerna präglar spelet och MB kör en väldigt hög press med hela laget utanför egen zon. När det så äntligen börjar lossna i slutskedet av perioden gör givetvis MB 0-1.

bajen-mb_2012-12-04_01_pj.png
Dennis Schirmer kvitterade till 1-1.

I mittperioden gasar Bajen och Dennis Schirmer blir lagets första målskytt i säsongens upplaga av Alltvåan då han kvitterar. Johnny Olofsson drämmer in 2-1 på ett pass från en offensiv Kevin Göransson. Trean kommer från Dominic Baczeks klubba, hans första i Bajens A-lagströja. När samme Baczek åker ut strax därpå reducerar MB.
Därefter blir det rätt tjafsigt på isen och domare Taskinen må ha ett suveränt tunnelseende eftersom han tar väldigt knepiga beslut i utvisningsväg. MB ser mycket trötta ut.

bajen-mb_2012-12-04_02_pj.png
En vrålande Johnny Olofsson har precis satt 2-1-pucken i mål.

I tredje perren fortsätter fultagen på isen med tveksamma domslut som följd. Tyvärr ångar inte Bajen på för ett avgörande utan släpper in motståndarna i matchen igen. 3-2-ledningen står sig och när Bajen får avsluta perioden i numerärt överläge känns segern rätt klar. Tyvärr känner nog spelarna likadant och när MB tar ut målisen för att spela 5 mot 5 krigar de in pucken bakom Anton Söderqvist.

bajen-mb_2012-12-04_04_pj.png
Stundtals var det småstökigt.

Matchen går till sudden som bara blir 17 sekunder gammal innan MB:s Tschöp blir helt ren med Anton fast de fortfarande är i numerärt underläge och så är matchen avgjord.

Naturligtvis skall inte Bajen släppa in två mål under ett och samma powerplay. Så är det bara. Nu är  det bara att bryta ihop, ladda om och krossa Bålsta på fredag, som en bedrövad Martin Johansson säger efter matchen.

Tyvärr är inte bara matchresultatet det enda tråkiga denna kväll, publiksiffran är snordåliga 228 personer. Mycket sopigt då det är seriepremiär och hallderby. Vad behöver göras för att få fullt på läktaren? Vad kan vi Bamsingar göra? Nåväl, vi Bajare på läktaren gör vad vi kan för att lyfta fram laget, sången är stundtals riktigt bra.

bajen-mb_2012-12-04_05_pj.png
Gubbhylletifo.

Stort tack till alla som under kvällen skänkte pengar i vår insamlingsburk där allt oavkortat till Insamlingsstiftelsen Pelle Lindberghs Minne.

Stångkorvar
Marie J. Delar ut som följer:
3 st till 7# Kevin Göransson - För sin fantastiska kämpaglöd.
2 st till 26# Robin Jalkerud - För sin fart och sätt att störa motståndarna.
1 st till 36# Dominic Baczek - För att han satte sin första balja i den vackra grönvita tröjan.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145.0

Du glömmer väl inte bort att rösta i €Extra Bonus Stångkorv till Jul€? Rösta här: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8158

Domare Mikko €Suomela€ Taskinen får en sönderkokt Haggis.

Matchfakta: http://stats.swehockey.se/Game/LineUps/152299
Bara Bajen - Ishockey:Tung start för Bajen i Alltvåan

Alla foton: Peter Jonsson.

På fredag åker vi till Bålsta för den första bortafighten i Alltvåan. Vi möts där!

Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020