Ett hjärta - En förening
söndag, april 05, 2020

3 poäng i avslutningen

bajen-nynas_2012-11-20_chang_pj.png
Johan Chang, två- och niomålsskytt. Foto: Peter Jonsson.

Äntligen är den sista klubban avslagen i Division 2 Södra. Bajen avslutade med att besegra Nynäs Hockey i MB Hallen inför en ovärdigt glest besatt läktare.
Bajen Fans Hockey kör hård fysträning inför Alltvåan och det märktes tydligt på insatsen i den första perioden i mötet mot Nynäshamns IF HC under tisdagskvällen. Sega ben som skapade otakt i passningsspelet möjliggjorde för bortalaget att i powerplay göra periodens enda mål.

I andra perioden lossnade spelet och de våra vinner perioden med 2-0 efter mål av Johan Chang, framspelad av Alex Schöld som sedan själv forcerade in pucken i mål uppbackad av sina kompanjoner Gunnarsson och Olofsson.

bajen-nynas_2012-11-20_tom_kasse_pj.png
Martin Johanssons långpuck glider in i mål... Foto: Peter Jonsson.

Avlutningsperioden blir en lite stökig historia (mycket tjuvnyp) på isen samt en smula dramatisk när matchen får avbrytas en stund på grund av ett akut sjukdomsfall i Nynäs bås. I alla fall utökar Johan Chang sin målskörd genom att få in 3-1 med Okerblad och Dahling som framspelare. Nynäs ligger på och reducerar till 3-2 i PP med tre och en halv minut kvar. De fortsätter sin press och tar med två minuter kvar time out, lyfter keepern och står sedan med långa näsor då Martin Johansson kastar iväg pucken från egen zon in i den tomma målburen. För att vara på den säkra sidan styr Henrik Pettersson in det avslutande 5-2-målet med 12 sekunder kvar.

bajen-nynas_2012-11-20_j_johansson_pj.png
Johan Johansson storspelade. Foto: Peter Jonsson.

Johan Johansson, med 92% i räddningar, agerar stort i Bajens kasse, de två målen i powerplay kan han inte göra så mycket åt och Nynäshamn blir för övrigt seriens bästa lag i PP. Matchens tackling står John Bernfell för och matchens €Slapshot-sekvens€ står Jonas Bergman för.

Om domaren Sandstöm tycker jag inte, lider han av tunnelseende?

Publiksiffran 171 personer är usel, laget är ändå seriesegrare. Bot och bättring krävs av er, gott folk, som inte kom. Till hemmapremiären i Alltvåan  vore det för skamligt om det inte blir lapp på luckan.

Bröderna Bornebäck och Benny Wiklander delade efter matchen ut pris till Bajens bäste målskytt, Johan Chang, som fick in nio fullträffar totalt i serien. Laget skanderade €Det sa bara pang! Johan Chang€ vid prisutdelningen.

anton_bamsingkeps_2012-11-20_hw_320x.png
Snyggt ekiperad, Anton! Foto: Henric Wauge.

Bamsingarna förärade, genom ordföringen Sjöqvist, lagets båda burväktare varsin kepa så att de ser representativa ut när de turas om att agera båsöppnare.  

Sören hade hedersuppdraget att dela ut Stånkorvar:
3 st till 31# Johan Johansson - Bländande målvaktsspel.
2 st till 12# Johan Chang - Tvåmålskytt med finurligt spel.
1 st till 10# Alexander Schöld (Alltid bra) och 3# Henrik Pettersson (Jävlar Anamma).
1 st Guldbryne utdelas till Stene Varvemo.
Inför Alltvåan leder finurlige Chang med 13 korvar närmast följd av Anton Söderqvist med 9 st.
Aktuell ställning: http://bamsingarna.se/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?8145

Nu väntar vi med spänning på spelschemat för Alltvåan. Stort grattis ännu en gång till Bajen Fans Hockey för seriesegern. Må vi aldrig mer återvända till Div 2 Södra.

Mer bilder:
Isopeter: 20121120 - Bajen Fans Hockey vs Nynäshamn. Foto: Peter Jonsson.
Hammarby Foto (Facebook): Bajen Fans ishockey - Nynäshamn 5-2 /Foto: Henric Wauge

Egen ishall nu!
/Sverre
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Poll: Vem ska få extra stångkorvar till julen 2019?

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2020