Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Bamsingar är lyckligt lottade

thumb_spelarfans.jpg
När fotbollshösten i Allsvenskan ser ut att gå åt helvete och den för tunna truppen spelar en halv Allsvenska till i Intertotocup och Uefa Cup-kval känns det lite visset. Förlusterna staplas på varandra och spelet ser ut som snigelbajs. Spelarmaterialet ser slutkört, omotiverat och ledsamt ut. På Östra står man och blir cynisk och öser galla över domare, motståndare och det egna laget.
Då slår det mig plötsligt hur priviligierad man är som Bamsing. Räddningen för en sargad själ finns ju. Hockeyallsvenskan sätter igång om ett par veckor och hoppet om strålande framgångar lever upp igen. Spelarnas kvaliteter diskuteras i forum och på läktaren under träningsmatcher. Scenarion om sköna derbyvinster målas upp innanför ögonlocken när man sluter dem för dagen och i gryningen finns sömniga minnen kvar av alla de mål som drömts fram under natten.
Fotbollens bakslag göder tron på himmelska fröjder på Hovets is.

Om mot all förmodan hockeylaget sedan inte infriar mina modesta förhoppningar och vår strid inte utspelar sig vid det övre tabellstrecken utan det nedre någon gång i mars månad eller så, då vet jag att det snart är dags att ställa sig på Östra Stå igen med en alldeles ljuvlig vårsäsong runt hörnet.

Vilken tur att man då inte är en knätofsskelögd dalmas och återigen har missat en elitserieplats. Vad har de att se fram emot? Division-6-fotboll? Skrattretande.

Hammarbys hjul slutar aldrig att snurra...
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024