lördag, april 20, 2024

Storseger mot Trånkan

Ettrige Olofsson undviker krock. Foto: Peter Jonsson.

Bajen Fans Hockey nollade Trångsunds IF borta i Stortorpshallen under fredagskvällen. Ett oinspirerat hemmalag såg under långa stunder att spela med en man mindre på isen. Anton Söderqvist motade alla puckar som kom hans väg och blev den av våra målisar som höll nollan för första gången under seriespelet.
Första perioden
I Bajens laguppställning saknas denna kväll tongivande spelare som Jalkerud, Bertilsson, Dahling, Martin Johansson och backen Toftgård, vilket bland annat innebär att Philip Baczek spelar forward. Detta till trots är det de grönvita krigarna som tar kommandot direkt från första nedsläpp. Mathias Sundelin sätter efter halva perioden 0-1 med ett skott från blå, strax därefter gör Henrik €Hempa€ Pettersson 0-2 (min lilla hjärna har glömt hur det gick till). Fler mål blir det inte i perioden trots total dominans från de våras sida, Trånkan är så omständliga när de ska gå till anfall att de har svårt att ta sig ur egen zon eftersom Bajen kan ställa upp och sätta hård press långt upp i banan. Pluspoäng till Johnny Olofsson som är ettrig värre.

Linux Axell gjorde sitt första mål för Bajen. Foto: Peter Jonsson.

Andra perioden
Trångsund har mer puckinnehav under den första delen och Anton Söderqvist får ingripa ordentligt vid några tillfällen och ett Trånkanskott klonkar in i Antons vänstra stolpe. Precis när det börjar bli obehagligt så kommer 0-3-målet då Hempa Pettersson spelar in pucken på mål från höger sida och Linus Axell drar upp pucken i nättaket med en backhand. Grattis till Linus till dennes första balja i seriespel för BF IF. Efter detta mål är matchen vunnen känns det som, motståndarna är okoordinerade och kör mest enmansanfall då de överhuvudtaget kommer in i anfallszon. Med någon minut kvar av perioden gör Hempa sitt andra mål för kvällen, denna gång i power play när han någon meter innanför anfallsblå har tid att placera in pucken i mål bakom en skymd Christopher Jansson.

Tredje perioden
Några minuter in i slutperioden gör Johnny Olofsson 0-5 i ett av matchens snyggaste anfall. Patrik Hageman och Henrik Pettersson leker och smeker fram pucken till Olofsson som i stort sett bara har att sätta fram bladet. Bajen gör två mål till, bägge på frilägen och lika till utseendet. Eddie Erixon gör 0-6 och Steve Gunnarsson fastställer slutresultatet till 0-7 fint framspelad av Alex Schöld.

En frispelad Steve Gunnarsson på väg att göra 0-7. Foto: Peter Jonsson.

Hur stor värdemätare inför Alltvåan matchen är för Bajen är svårt att uttala sig om, Trånkan är alldeles för dåliga och ointresserade för att det skall gå att dra några slutsatser. Det är riktigt kul att vi har sex olika målskyttar och att alla spelare är så delaktiga i spelet. Det är bra att Henrik Pettersson får sätta ett par baljor inför det som komma skall, han blir även bäste poängplockare i matchen med två assist förutom målen.

Mer bilder: 20121116 - Trångsund vs Bajen Fans Hockey, foto: Peter Jonsson.

Om huvuddomare Månberg säger jag nja.

Supporten på läktaren är jäkligt bra, det sjungs och skanderas matchen igenom. Publiksiffran 437 pers är finfin, speciellt i en match där inget av lagen egentligen har något att spela för förutom äran. Huddingepolisen hade ett stort pådrag i och utanför Stortorpshallen, vet inte om de var rädda för att supportrar från någon annan Stockholmsklubb skulle komma på besök.

Inför sista omgången är sju av åtta lag klara för Alltvåan. Från södertvåan är det nu klart att Haninge, MB och Gnesta följer med Bajen till finserien.  Tyvärr blir det således inte något mer Gotlandsbesök. I den norra gruppen är Värmdö, Sollentuna och Bålsta klara. Mälarö har klar matchboll mot Spånga i kampen om den sista platsen till Alltvåan.