Ett hjärta - En förening
fredag, april 26, 2024

2-0 till Bajen i Hallkampen

Tvåmålsskytten Steve Gunnarsson in action. Foto: Henric Wauge.

I hallderby nr 2 och andra raka €seriefinalen€ (det lär bli en tredje då vi möter Gnesta hemma tisdagen den 13 november) blev det en komfortabel seger för Bajen Fans IF.
Mathias Sundelin småmyser. Foto: Peter Jonsson.

Hemmalaget MB Hockey fick pisk med 1-4 till slut efter två lysande perioder från Bajens sida. Fredrik Bertilsson gör 0-1 efter bara 1.51 och därefter är det egentligen inget snack. MB är inte riktigt på hugget, en uppgift som Martin Johansson delar då vi träffar honom på Bredängs t-banestation efter matchen. När de våra kommer samlade in i anfallszon ser det helt annorlunda ut då MB skall vända spelet, långsam skridskoåkning och mycket soloåkning mot ett organiserat Bajenförsvar. 12.57 in i första perioden gör backen Mathias Sundelin matchens prestation då han på egen hand drar MB:s försvar och totalfintar Robin Elfvengren i motståndarkassen med en backhand på snyggaste sätt.

Isen pajar inför andra perioden så det blir en lång förlängning av periodvilan. Då spelet kommer igång igen är de våra obevekliga, speciellt gör linan med Alex Schöld, Johnny Olofsson och Steve Gunnarsson en kanonperiod. De får utdelning två gånger om med Gunnarsson som målskytt och kompanjonerna assisterar vid bägge tillfällena. Det är Steves första baljor i seriespel för BF IF vilket vi givetvis gratulerar till. Anton Söderqvist motar alla puckar som kommer och har dessutom målramen med sig; två gånger låter det klonk när puckarna träffar stålet.

I tredje perioden går tempot ner i Bajens spel, vilket i och för sig kan förklaras i en ganska komfortabel fyramålsledning. MB tar chansen och ligger på och Anton prövas ordentligt vilket medför en hoper snygga räddningar då MB:s forwards släpps fram lite för lättvindigt. Tyvärr lyckas hemmalaget reducera till 1-4 men matchklockan går obevekligt mot 60 minuter och segern är bärgad.

Kul att se så många "gamla" BF IF-hjältar i publiken.
Här Tobias Liberg, Fredrik "Ludde" Lundin och Abdreas Olsson.

Totalt sett en mycket skön seger värdigt ett serieledande lag. Nu leder vi hallkampen med 2-0, det återstår att se om det blir fler derbyn i Alltvåan. Det var 293 personer på plats i MB Hallen men inte så mycket sång, något som kommer att förändras då Bajen står som hemmalag på fredag då Linden Eskilstuna Hockey kommer på besök.

Bajen Fans IF: Säker vinst mot MB i hallderbyt

Anton Söderqvist. Foto: Peter Jonsson.