fredag, april 26, 2024

Övertidstorsk mot Gnesta

0-1-målskytten Johnny Olofsson fick sitt mål ordentligt
bokfört denna dag. Foto: Peter Jonsson.

Bajen hade ett 2-0-överläge inför andra perioden efter att Johnny Olofsson och Robin Jalkerud gjort varsitt snyggt mål. Vad som sedan hände är ett mysterium.
Jalkis har satt 0-2 och kör "tåget". Foto: Peter Jonsson.

Gnesta tar över det mesta i spelet samtidigt som våra killar ser ofokuserade ut. Det reduceras till 1-2 och det känns som om matchen är på väg att totalvändas men Jonas Bergman sätter lyckligtvis 1-3 då han på egen hand tar sig fram längs vänstersidan och skjuter i mål. Tyvärr reducerar Gnesta igen och att något inte stämmer bekräftas lite senare då vi inte får utdelning trots 1.32 i spel fem mot tre.
Bajen börjar den tredje perioden i högre tempo men efter dryga sex minuter kvitterar Gnesta. Bajen åker fortsättningvis på utvisningar och har fullt upp att freda sig under resten av ordinarie speltid och vi får vara lite glada att det blir 3-3 efter 60 spelade minuter.
I förlängningen styr  de våra spelet men så uppstår det plötsligt ett två mot ett läge för hemmalaget. Johan Johansson räddar i förstaläget men tyvärr petas returen in och övertidsförlusten är ett faktum.

Några tankar:
- Under matchens gång skapas en hel del chanser men Gnestas keeper Didrik Bohlin är väldigt följsam och gör riktigt fina räddningar.
- Jag tycker att domaren är lite för snäll mot Gnestas spelare som gör sig skyldiga till några fulheter. Några 2+2 minuter borde åtminstone delats ut, men jag är ju knappast objektiv i denna fråga.
- Jag hoppas att Gnestas spelare nr 18, Johan Talonpoika, klarar sig utan allt för stora skador efter att ha fått en hård puck i huvudet, såg lite läskigt ut.
- Maken till kall hall de har, Gnestaborna. Huvva. (Efter kommunens försäljning av hallen till en privatpersson har temperaturen, enligt obekräftad utsago, sjunkit med en massa grader, mystiskt.)
- Linden vinner över Haninge, en liten tröst.
- Och va fan, vi får ett poäng med oss vilket innebär att vi fortfarande är obesegrade under ordinarie matchtid (Avd. Vi tar vad som bjuds.)

Stångkorvsmottagaren Jonas Bergman i aktion. Foto: Peter Jonsson.

Stångkorvsutdelning
Bamsingarans ordförande Mikael Sjöqvist har fördelat stångkorvarna så här:
1 st körv till 32# Jonas Bergman för sitt mål i andra perioden.
I övrigt inga utdelade stångisar, vår hövding är hård i sin bedömning.

Kenta babblade radio med den äran, förhoppningsvis sänder vi från Nynäshamn nästa vecka men först och främst skall vi möta Trånkan hemma i MB Hallen på torsdag. Allmän mobilisering till den matchen, tack!

Mer bilder från Peter Jonsson: 20121016 - Gnesta Vs Bajen Fans Hockey

Till sist; Bäst ikväll var ändå hemresan i Sörens bil med Sveriges fantastiska upphämtning i Berlin i radion, grymt!