onsdag, april 24, 2024

En poäng borta mot Värmdö

Bajen inledde div 1-kvalet borta i Gustavsberg mot Värmdö HC med att spela oavgjort (2-2) efter full tid och fem minuters förlängning. I den efterföljande straffläggningen drog hemmalaget det längsta strået och tog extrapinnen. Bajens spel såg helt okay ut. Backarna Toftgård och Ala-Juoni stod för målen under ordinarie tid, bägge fabricerades under numerärt överläge. De våra var det dominerande laget i både tredje perioden och förlängningen. Tyvärr är straffslag inte Bajens bästa disciplin och Alex Schöld var den enda i laget som satte sin straff.
Kapten Lindgren, som gjorde en riktigt bra insats enligt min ringa mening, säger följande om laginsatsen:
"Sett över 65 minuters spel är vi värda tre poäng. I första perioden kom Värmdö igenom lite för lätt mend det rättade vi till i andra perioden och vi hade lägen att avgöra genom bland annat Jalkis, Lusth och när jag själv kom fri siktade jag på plockhanskrysset men målisen touchar pucken med axeln så att skottet går över."
Om sin egna insats:
"Det har känts bättre och bättre i de fyra sista matcherna i Alltvåan och nu mot Värmdö. Jag har tränat mer, gått ned lite i vikt och känner att jag kan bidra mer i spelet."

Ekhallen var fullsatt (550 pers) och Bajens tillresta support (ungefär halva läktaren) fick se en rätt "ostig" ljud, ljus och pyroshow. Har svårt att reta mig på detta egentligen då föreningskulturen i Värmdö och Bajen är vitt skilda.

Bamsingarna sände webbradio och vi hoppas att det var lyssningsbart. Tack till Tibbe, Danne Enberg och Gabbe Isoz för uppdateringar i de andra matcherna samt annan info. Tyvärr kunde vi inte liveuppdatera.
På onsdag är det dags för hemmamatch mot Botkyrka kl 19.00. Risken är stor att matchen krockar med Hammarby Bandys avgörande kvartsfinal borta mot VSK.

I den andra kvalmatchen vann Botkyrka över Väsby med 7-4 och Väsby drog enligt Swehockey på sig 52 minuter i utvisningsåset.