torsdag, april 25, 2024

Väsbytorsk inför storpublik

Underbart med en stor Bajenklack, bättre drag än något annat
lag i hockeysverige. Foto: Peter Jonsson.

Tyvärr blev det förlust mot Väsby borta under fredagskvällen, grunden till torsken stod Bajen för själva genom oengagerat och tvehågset spel, fullt av individuella misstag, i egen zon vilket Väsby utnyttjade till fullo genom att göra 3 mål under andra halvan av de första tjugo. Andreas Paulsson och hans kedjekompis Eric Örnberg stod bakom målen samt det mesta som hände i anfallsväg från Väsbys sida i hela matchen.
I andra perioden spelade Bajen upp sig en masse, de gick närmare motståndarna så att Väsbys spelutymme de hade i första perioden förvägrades dem. Petter Sandberg gör 3-1, hans först i seriespel för Bajen - Grattis, finfint framspelad av Anders Lusth. Lite senare spelar Henrik Pettersson in pucken framför mål och en Väsbyspelare gör självmål, men Hempa får givetvis målet.
I tredje perioden gör Väsby två mål då Bajen försker jobba in fler puckar i mål och det ser mörkt ut. Martin Johansson slår dock in 5-3 med mindre än kvarten kvar och Hempa Pettersson gör sitt andra för kvällen i spel 5 mot 3. Närmare kommer ej de våra och Väsby gör 6-4 i öppen kasse med minuten kvar som blir slutresultatet.

Publiksiffran blev 1609 varav övervägande delen Bajare som sjöng så det stod härliga till matchen igenom under Robban Ljungs ledning.

En belönad herre vid namn Hageman. Foto: Peter Jonsson.

Webbradiogänget, alltså Turbo, Kenta och undertecknad, beslöt att tilldela följande spelare Stångkorvar:
1. Martin "Skåne" Johansson. Jobbade hårt, gjorde mål och hade sitt fjärde tröjnummer för säsongen - bara det sistnämnda bör premieras.
2. 4# Petter Sandberg. Gjorde sitt första, av åtminstone oss, seriemål för Bajen. Ger alltid allt.
3. 22# Patrik Hageman. För ett stenhårt jobb.
4. Publiken! Kanonjobb! Enda minuset enligt mig var smällaren som gick av i Vilundaparkens Ishall - det låter så hemskt i en gammal mans öron.
Ett hedersomnämnande:
10# Alex Schöld. Vann tre tekningar på raken i andra perioden, bör utnyttjas mer för det.

Till sist ett stort tack till alla som gav bidrag i Turbos lilla hink till en ny mixer till våra sändningar. Över 1 400 kronor blev det.

Nu tar vi Spånga hemma. Nedsläpp söndag, 22  januari, kl 15.30.