Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Minnen och statistik från säsongen del II

thumb_henke_hif_svall_061201.jpg
Så klart man inte kunde hålla sig ifrån att skriva en snutt till om den gångna säsongen. Så här är alltså del 2 som mest inriktar sig på statistik. För dig som inte ids traggla dig igenom swehockeys sidor kommer här en sammanfattning. Hur mycket mål släppte vi in i box play? Vem hade sämst +/- statistik? Följ med på en resa in i siffrornas värld.
Säsongens effektivitet i power play:
Bajen slutar på en femte plats i Allsvenskan när det gäller att producera mål i power play med en effektivitet på 20.29%. Mål i mer än vart femte överläga alltså. Klart godkänt. Bäst var SSK med 24.75% och sämst IKO med 15.27%.

Säsongens box play:
Vill man helst glömma men... Där intar vi en klar sista plats bland lagen med den mediokra siffran 69.76%. Vi släppte alltså in mål (nästan) var tredje gång vi hade en lirare i skambåset. Platsen ovanför Bajen intar Huddinge med 75.18%, mer än fem procent bättre. Bäst var återigen SSK med 87.87%.

Säsongens mest utvisade:
På "första" plats i Bajen kom Rikard Karlsson med 145 minuter, ett genomsnitt på 3.54 minuter per spelad match, vilket renderar i en mindre smickrande 4:e plats bland Allsvenskans spelare. Erik Johansson kom på en sjätte plats totalt i Allsvenskan när det gällde att sitta utvisad. På 43 matcher fick han ihop 136 minuter vilket ger ett genomsnitt på 3.16 minuter. Näst "bäst" i Bajen blev Tomas Lindgern med jämna 100 minuter. Mike Siklenka i Leksand toppar med 164 minuter.

Säsongens tekare:
Föga förvånansvärt har vi ingen bland de 25 bästa tekarna i AS. Bajens bästa blev (minst 100 tekningar) Jonathan Persson med 162 vunna av 318 st, vilket ger 51% vunna. På andra plats finner vi Tomas Lindgren (471/954, 49%) och trea blev Karan Trehan (280/575, 49%). Bäst bland alla AS spelare var Västerås Niklas Lihagen (122/193, 63.21%).

Säsongens plus och minus:
Ingen rolig läsning, vi har inte någon i laget med plusresultat. Värst blev Anders Strandberg och Carl-Johan Klint med hela -29, tätt följd av Tomas Lindgren med -27. Sedan kommer Brian Phinney och Stefan Svanbom med -24. Vad man skall utläsa av detta vet jag inte men inte fan ser det bra ut. De tre med mest plus i serien kommer alla från Södertälje. Robert Carlsson, Linus Videll och Daniel Ljungqvist slutar på +28, +26 och +24 i tur och ordning.

Säsongens målvakter:
Henrik Karlsson får 89.48 i räddningsprocent (17:e plats i AS) och Klinten 82.62%. Om man tittar på hur många mål dessa herrar släpper in i genomsnitt per match (eller per 60-minuterspass) ser vi att Henrik låter 3.52 puckar rinna in medans Carl-Johan mäktar med att bli passerad av 6.75 puckar. På första och andra plats hittar vi återigen folk från en av Beiruts förorter. Jhonas Enroth släppte i genomsnitt 1.61 skott per match (93.71%) och Magnus Lindquist (som hade ett imponerande skägg må jag säga) besegrades 1.60 gånger per match (93.04%).

Vad vill jag då ha fram genom att skriva allt detta?
Ja, det kanske verkar som jag vill sänka dig kära läsare (om du existerar) med dystra fakta och negativitet. Men nej, så är icke fallet. Steget är faktiskt inte så långt att ta, genom att förbättra oss på ett flertal (läs alla) av de ovanstående punkterna så slipper vi hotet om nedflyttningskval och krigar istället om en mycket roligare placering, vilket jag är helt säker på att vi kan med säsongens lag. Förtroendet från min sida är orubbat hela vägen från våra två målisar fram till forwardsen via backar och folket i båset. Visst är vi "underdogs" men kunde Moses dela Röda Havet så kan Bajen Hockey betvinga en liten sketen gummitrissa.

För det är vi som ÄR Hammarby!

Sverre Furberg
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024