tisdag, maj 07, 2024

Nu vinner vi serien!

Utomhusmatchen på Kärrtorps IP mellan BF IF och IFK Österåker blev precis så bra som väntat, mycket tack vare den underbara publiken.
Själv blev jag lite försenad och missade inmarschen med alla bengaler och fyrverkerier. Och någon minut innan man var på plats på läktaren. Men såg lite från avstånd, på vägen dit.

Första perioden blev mållös. 0-0, hände inte så mycket, Bajen ägde spelet och skapade några chanser men inte några större farligheter.

Andra perioden så gör Henrik Pettersson första målet, 1:14 in i andra i powerplay kommer Hempa fri med målvakten och sätter dit 1-0. 4 minuter senare kommer Benny fri och gör heller inget misstag och sätter dit 2-0.
IFK Österåker får sen senare i andra ett mål bortdömt, men när matchuret står på 14:05 i andra så kommer reduceringen. 2-1 till Bajen står sig perioden ut.

Tredje perioden blir delvis sömnig med ett undantag. 4 min in i tredje gör Tobias Liberg 3-1 i spel 5-4.
Litet speluppehåll blir det också då en spelare i Österåker åker på en skada och blir liggande på isen,
Men inget mål blir det. Bajen vinner med 3-1

Bra & spännande match, precis som jag hoppades på inför denna match. Dålig is enligt Köhler. Kallt som fan var det också. Så det var skönt att komma hem efteråt.

Stångkorvarana ska dessutom delas ut. Blir lite svårt då jag inte har riktigt koll på vilka som lirade. Många var ju borta. Men det får bli dessa:
1 korv till: Tobias Laudon-Sörlin. Bra spel av han och kommit tillbaka efter skadan.
2 korvar till: Henrik Pettersson. Mål idag med.
3 korvar till: Benny Rönnelöw. Inblandade i alla Bajens mål. 1 mål & 2 ass.

Nu kommer nästa toppmöte, borta mot Göta/Traneberg på torsdag i Stora Mossen. Nedsläpp 19:00.