torsdag, april 25, 2024

Derby seger igen !

Bajen spöade Gnaget på övertid trots darrigt spel. Hur gick detta till? Läs Mackans matchrapport som innehåller ovärderliga kommentarer och analyser!
En konstig Camilla henemark som skulle dela ut pris till matchens lirare i Aik tyckte inte det var porrigt att gå på Aik hockey och att det var därför det inte var lika mycket folk på matcherna längre och hon var svaret, jag citerar: €Låt mig ta hand om det här och porra upp hockyn€ Det är lita synd att tjejen inte förstår att precis som Aik lirar hon en division under dom stora och det kan vara det som bidrar att det är mindre folk på matcherna när Aik spelar. Lika förvirrat intryck som Camilla gav, lika förvirrade var Aik dom sista 5 i tredje och det ska bajen vara tacksamma för. Efter Hammarbys något annorlunda intro där spelarna kom ner genom klacken var det dags för första perioden som Gnägget började bäst. Det verkade som att bajen var mest spända och Att aik hade en högre växel men inga riktigt heta chanser kom till 1:a perioden slutade 0-0 med väldigt lite att ringa hem och berätta. Skott :9-11

I andra perioden såg Bajen ännu mer spända ut och Aik kunde sätta press direkt. Det kändes att ett ledningsmål för Solna skulle komma och mycket riktigt 2.09 Mikael Österberg. Efter det fortsatte Aik att trumma på och det kändes olustigt varje gång dom var i anfallzon.men som tur var fick dom inte pressa speciellt länge då Sami pitkanen åkte ut för en crosscheck och strax därefter när klockan var på 4.29 fick Österberg sätta sig på botbänken 2+2 för en hög klubba. En gratis chans att komma in i matchen den tog man och 5.09 var det kvitterat av Patrik bergström (ass Anders strandberg och Tomas Lindgren). Tyvärr fortsatte Aik och spela bra och bajen var pressade igen och 10.09 var det dags för ledning för Aik igen. Mål av nr 23 vars namn inte är värdigt att skriva på den här sidan. Kan berätta att efter matchen var nr 23 utsedd till gnäggets bästa spelare men enligt källor hade han redan lämnat isen när det skulle delas ut och sagt till prisutdelaren att du kan behålla priset jag vill inte ha det. Det hade varit roligare att spela i söder laget igen eller hur nr 23 ? . Efter 2-1 målet kändes det som att bajen inte riktigt var med i matchen och när hesa Fredrik förkunnade att andra perioden var slut var det välbehövligt med vila och lite taktiksnack. Skott : 6-10

Taktik snacket och vilan verkade inte haft någon effekt för i början av tredje var det Solna laget för hela slanten. Henke fick jobba för pengarna och lyckades hålla tätt även om han släppte mer returer än brukligt. Man satt bara och väntade på 3-1 och godnatt istället blev det solsken Aik slutade spela hockey dom sista 5 minutrarna och bajen som inte hade gett upp trots att det kändes jobbigt började äta sig in mot målet som skulle frälsa en ca: 2000 personer av dom drygt 2900 på läktaren. Men tiden gick och även om Bajen hade sina chanser kändes det ändå som att det var svårt att peta in den usla gummi trissan. Då Aik 17.53 drog på sig en utvisning Österberg som hade kunnat vara en hjälte istället blev syndabock en slashing och bajen tog ut målvakten med 1 minut och 10 sekunder kvar gör Patrik bergström sitt andra mål för kvällen och det blir nattsvart för aik. Bajen klacken som varit större och bättre än Black army var nu gigantiskt mycket större och dom svart gula var i chock men så går det när man slutar spela. bajen har allt för många gånger gjort detsamma men den här gången var det Aik ,efter 27 sekunder kom även segermålet jens persson ass Ellerstad och ännu en derby vinst var inkasserad. Skott 6-11 sammanlagt 21-32.

Direkt efter matchen var det en gammal hjälte som delade ut pris till matchens lirare i bajen ingen än Hasse hockyfrillan Eskilsson. Dessutom var Tomas Brolin, mest känd för sina dammsugar-munstycken, matchvärd och gav 2000 kr att äta för på sin restaurang Undici till matchens bästa spelare, inte dåligt. Det rycktas att Tomas brolin skall komma mot Södertälje. Kul att folk som håller på Bajen har vaknat och insett allvaret för hammarby hockey. En otroligt skön seger och 2 viktiga poäng nu tar vi Ssk på Söndag.