tisdag, april 23, 2024

Tredje storsegern mot Graip.

Jacke är tillbaka! Fyra puckar bakom Graips målis blev det.

Tidigare möten mot Graip slutade med  2 vinster och målskillnad på 20-4. Så många mål blev det framåt plus 1 mål till på 1 match.

Period 1:
Bajen börjar i högt tempo och det dröjer bara 1.15 innan första målet kommer och det är Andreas Jakubowicz som sätter dit den, som gör sin andra match efter sin USA tripp eller var det nu var han var. 1 minut senare sätter Lindgren 2-0 och Lindberg gör 3-0 25 sek senare.. 5:30 så gör Jakubowicz sitt andra mål och matchen är nu avgjord. För minuten senare presenterar Rönnelöw sig för matchen och gör 5-0.
5 mål under första 6 minuterna tyder på att denna match kommer att sluta stort. Men 6 minuter efter 5-0 blir mållösa innan Tobias Laudon-Sörlin som gjorde 4 mål i fredags satte 6-0. Målfyrverkeriet började igen då Rönnelöw satte 7-0 30 sek senare.
8-0 kom även innan första var över av Richard Gustafsson och 9:an likaså av Laudon-Sörlin. Graip får in en reducering med några minuter kvar. Och denna av ren bjudning av Bajens målvakt, Anders Lagerqvist. Men 9-1 står det efter första.

Period 2
Man hinner knappt säga att andra perioden börjar nu innan mål ramlar in och 10-1. 15 sek tog det bara, gjort av Helander. för 39 sek senare gör Fredrik Lundin 11-1. Det är spel mot ett mål mesta dels hela matchen vilket man nästan förstår. Bajen kör helt över Graip som tycks inte orka fullt ut då man endast har med sig 10 + målvakt till dagens match. Hade det inte varit för Graips målvakt så hade det slutat med mycket större siffror. Han storspelar i målet. Tomas Lindgren gör sitt andra mål, likaså Gustafsson. Jakubowicz & Laudon-Sörlin gör båda sina tredje mål innan andra perioden är över. Och ställningen är nu 15-1 till Bajen. Skotten i andra är 31-6.

Period 3:

Matchen är sen länge redan vunnen men Bajen ville ha över 20 mål och Jakubowicz är på målhumör idag och gör sitt fjärde mål för dagen. På 1 1/2 minut så gör Rönnelöw & Wikholm varsit mål och Helander sätter dit 19-1 3 minuter senare. Nu har Bajen 9 minuter på sig att göra det 20:e målet i matchen men det är Graip som får in ett tröstmål. Kommer det 20:e målet?
Jo, det kom med 5 minuter kvar att spela & det var Wikholm som gjorde sitt andra mål.
Richard Gustafsson fastställer resultatet med 21-2 men publiken på läktaren ville ha mer. Men det slutade där och Bajen går obesegrade genom hösten med 14 vinster och 155-30 mål resp ins mål.Snabb analys av matchen var att Bajen spelade totalt ut Graip på Zinken idag och som jag nämnde tidigare så var Graips målvakt mycket bra idag. Utan han hade Bajen gjort över 40 mål idag, han är för övrigt Bajare dessutom.
Totala skotten idag blev: 91-15.

Stångkorvar:
Idag är det väldigt svårt att välja ut, då många var bra, många gjorde fler än 1 mål.
Så jag delar upp detta så 6 spelare får varsin stångkorv.

1 Stångkorv: Helander.
2 stångkorvar: Delar Rönnelöw med Lindgren
3 Stångkorvar: Varsin av dessa går till: Jakubowicz, Laudon-Sörlin & Gustafsson.