tisdag, april 23, 2024

Vendelsö resolut avfärdade

#12. Ludde Lundin in action mot Vendelso.

Jag gillar att Bajen Fans Hockey slutat såsa sig igenom första perioden i sina matcher numera utan istället fokuserar på att trötta ut motståndarna från första nedsläpp, det känns mycket mer tryggt. En ny bekantskap, i alla fall för mig, var #22 Samuel Johansson, som tagit plats i laget. Välkommen!!!

Period 1
Bajen tar kommandot från början och första pucken trillar in i Vendelsös kasse efter 5.25 i numerärt underläge (jag tror att det är Freddie F. som sitter i fulbåset). Det är Benny Rönnelöw som sätter pucken i nät och Ludde Lundin får en pinne till i assistkolumnen.

Någon minut före detta har en spelare i motståndarlaget skjutit ett skott på Bajens burväktare Anton Söderquist långt efter en offsideavblåsning och blivit tillrättavisad av några spelare i Bajen. Delinkvinten ber därefter Anton om ursäkt.
Nu får de ca 150 personerna på Zinken (ingen dålig siffra med tanke på matchtiden 20.30 en torsdagskväll) vänta i tio minuter på nästa balja. Återigen är det Benny Rönnelöw som efter 15.36 gör mål, denna gång utan assist. Nu ramlar det in två mål till inom en tidsrymd av två minuter, det är Richard Gustafsson och Janne Lindberg som sätter målen.

Anton Söderquist får göra en kvalificerad räddning då en Vendelsöspelare kommer fri med honom med dryga minuten kvar och sedan är det Vendelsö som ligger på i slutminuten men utan resultat. Om man skall bedöma överlägsenhet genom skottstatistik är Bajen Fans IF ganska överlägsna med 22 skott mot Vendelsös 7 i den första perioden.

Period 2
Första linan, denna kväll med Pontus Andersson som vikarie för Magnus Helander, snurrar runt med Vendelsös betonggrisar i det första bytet så att det står härliga till, utan att målskörden utökas dock. Efter sju minter spelade åker Richard Gustafsson in i anfallszon längs högerkanten med pucken och drar in pucken mellan benen på målvakten och 5-0 är ett faktum. Tre minuter senare är Richie G. återigen målskytt under ett power play då han skjuter från blålinjen.

Benny R. och Alexander Schöld gör varsitt mål före signalen för periodvila och Bajen åker ut med en betryggande ledning av åtta mål mot noll. Skotten i andra perioden är hela 31-3 om jag uppfattar speakern rätt.

Period 3
Bajen ångar på för att göra tvåsiffrigt med Andreas Köhler som slutperiodens första målskytt. Enda smolken i bägaren är att Anton Söderquist tvingas att kapitulera efter en skottretur då Mikael Möllergren, som spelade i Bajen Fans IF under försäsongen förra året, petar in pucken. Tråkigt att Anton inte får hålla nollan men han lade returen rakt i händerna på Möllergren och våra backar var väl inte riktigt på tårna. Nåväl, Benny Rönnelöw och Richard Gustavfasson gör varsitt mål till innan Ludde Lundin kan fastställa slutresultatet till 12-1 med bara 10 sekunder kvar av matchen.

Skillnaden spelmässigt mellan lagen är alltför stor för att det skall bli riktigt intressant men det är ändå mycket underhållande att se mycket mål. Klacken gör ett hyfsat jobb med att sjunga och Tommy Boustedt tackar publiken med "Här var det livat, här var det...."

Kul att se Photo72, Teddy Blue och Mange med skägget igen på en Bajenmatch! Välkomna tillbaka grabbz!

Stångkorvar
1. Janne Lindberg får en korv för sin förmåga att fortfarande kunna få in pucken i mål. Lika roligt varje gång. Tack Janne!
2. Anton Söderquist hade fått 3 korvar om det inte vore för det insläppta målet. Men ett flertal fina räddningar renderar honom två stångisar. Vilka målvakter vi har!
3. Här blir en uppdelning mellan Benny Rönnelöw och kvällens absoluta favorit Richard Gustafsson. En och en halv korv vardera blir det.