Rapportören Kenta tillsammans med Kicki Bengtsson efter
det att han överlämnat Bamsingarnas gåva till den
nypensionerade fotbollsdamen.

L
ördagseftermiddagen blev det mkt Bajen, då man först var på kanaplan och såg damfotboll. Torsk mot dif 1-0 efter en billig straff då en viss bara behövde skrika "AJ" och lägga sig ner för att få straff. Nu var det inte fotbollen jag skulle skriva om men jag kände för att ta upp detta.

För efter fotbollen gick man (nä, tog bussen) till Zinken för att kolla in Bajen Fans Hockey spela sin tredje seriematch i div 3. Dagens motstånd var Älta.
Och tankar inför denna fajt var väl 2 siffrigt igen. Älta som vi mötte i en träningsmatch under försäsongen slutade med 16-4 eller 17-4.
(kommer inte ihåg)
Men det verkade som att det är skillnad på träningsmatch & seriematch.
Älta spelade faktiskt bra i början och Bajen hade svårt att hitta sitt eget spel. Men Bajen brukar ju börja trevande så det gick väl som väntat.
Det dröjer 7 minuter innan första målet kommer. Och det är Bajen som gör det genom Fredrik Lundin. Men det är Älta som jag tycker är lite bättre under första och när första pausvilan kommer så är det kvitterat till 1-1.

I början av andra så får Bajen först spela 5 mot 4 som sedan blev 5 mot 3.
Powerplay för Bajen och med 2 man mer på isen så tar Bajen ledningen på nytt och det är Fredrik Lundin som sätter dit sitt andra mål för dagen, 2-1.
Bajen spelar mycket bättre nu än första perioden.och efter 5 minuter spelad av andra så utökar Bajen till 3-1 av Robin Söderström. Och nu tror man att tåget börjar gå mot en storseger men Älta kommer med en reducering till 3-2 och viss hopp hos Älta finns fortfarande. Men den släcks sedan nog när Richard Gustafsson utökar till 4-2. I slutet av andra så gör Pontus Andersson 5-2 och 37 sekunder senare gör Alexander Schöld 6-2.

Under pausen gick jag upp till grillen för att köpa en burgare, som tog en himla tid så man missade dom 2 första minutrarna och där hade då Älta reducerat till 6-3. Och det var nåt knas med isen. Och det blev ett speluppehåll.
Tredje perioden var ett sömnpiller då det inte bjöds på många mål och dom målen som föll var det Älta som gjorde. Det sista efter 15 minuter spelat av tredje. Men mer spännande än så blev det aldrig och Bajen går mållösa i en period för första gången på Zinken.

Bajen gick på halvfart men vann ändå. Idag spelade inte Benny Rönnelöw bla. Det var fler borta men har inte koll på alla. Men så mycket som Tommy Boustedt var borta idag kan jag även meddela.

Så var det då stångkorvar man ska dela ut.

1 stångkorv: Går till Fredrik Lundin för hans 2 mål idag.
2 stångkorvar: Mycket svårt att välja men får ta en av målskyttarna idag och då får det bli Robin Söderström
3 stångkorvar: Får målvakten Anton Söderquist då han storspelade i målet. Bajen hade nog torskat utan hans spel idag.