fredag, mars 29, 2024

Bajen Fans klara för Div 3 efter seger!

Bajen Fans Hockey vs Brinkens IF 8/2-09 Zinkens ishall.

(Vår egen Kenta skrev en matchrapport från Brinkenmatchen som olyckligtvis inte kunnat publiceras förrän nu. Men hursomhaver så kommer här en text av ännu en ny Bamsingreporter som tillsammans med Stickor no5 kanske är den framtida grunden till en ny Bamsing-redaktion.)

Bajen fans vs Brinkens IF. Minns väl förra mötet? 3-1 förlust för Bajen. Men idag skulle revanch komma! Hemma på Zinken inför ca 200 i publiken. Matchen var väl jämn under första 10 minuterna men sen så var det Bajen ökade tempot.
Period 1:
Matchen börjar avvaktande med 2 icing puckar under första minuten. 1 åt bägge lagen. Bajen har spelmässigt mycket puck men har lite svårt att komma in i Brinkens försvarszon och skapa farliga målchanser men efter 1.55 in så kommer första farliga målchansen men tyvärr inget mål. 25 sekunder skapar Brinken sin första målchans men Bajens keeper Anders Lagerqvist klarar ut detta.
Avvaktande spel men mest puckinnehav har Bajen där Bajens nr 15 Peter Nilsson hade show vid Bajens blåa offsidelinje.
Minut 4 av första perioden skapar Bajen en riktig farlig målchans och tyvärr missade vilka spelare som stod för denna anfall i Bajen men nära var det. Och Bajen skapar ytterligare målchanser.
Bajen får det första powerplay chansen i matchen då Brinken åker på en utvisning men Bajen får inte till några farliga målchanser.

Det dröjer ända till matchuret står på 9:52 då Bajen spräcker Brinkens nolla och gör 1-0 genom nr 18 assisterad av Andreas Jakubowicz och Jan-Åke Ek. Efter målet fortsätter Bajen trumma framåt men efter 11 minuters spel så åker Bajen ut på en utvisning. Freddie Ferm för hakning. Box play spel för Bajen. Men vad händer, jo en man mindre och Bajen har gjort det förr och gör det igen. Mål! 2-0 på kontring av Alexander Schöld. Men sekunder senare reducerar Brinken på det powerplay dom hade.

Brinken börjar komma in i matchen puckmässigt och börjar anfalla men Bajen försvarar sig bra och Brinken kommer inte till några farliga målchanser utan Bajen fortsätter trycka på framåt.
Det börjar bli grinigt på isen då en rad utvisningar kommer på följd för bägge lagen. Hyfsat spel av Bajen i både powerplay & boxplay man hamnar i under minut 14 till minut 18 av första perioden.
Men powerplay Bajen får i spela i med mindre än 2 minuter kvar utökar Bajen till 3-1 i spel 5/4 målet gjort av Freddi Ferm, Schöld & Södergren assisterade till målet. Grinigt fortsätter det vara då domaren vad han nu hette, hittade 2 utvisningar under sista minuten. en åt bägge lagen.
Men Bajen går till ledning med 3-1 efter första perioden.

Period 2:
I andra så är det spel mot ett mål. Bajen som trycker på framåt och får utdelning efter minuter spelad och 4-1 av Jan-Åke Ek (nr 16) Andreas Jakubowicz stod för ass.
Bajen fortsätter trycka på framåt medans Brinken inte kommer så mycket framåt än några enstaka anfall som knappast blir några farliga.
Men Bajen slarvar i anfallszon och Brinken kommer i friläggen 2 gånger om men Anders Lagerqvist reder ut detta.

Men det är Bajen som skapar dom farligaste målchanserna i matchen och när Benny Rönnelöw sätter dit 5-1 6 minuter spelad av andra så är matchen avgjord. Sen åker Bajens nr 18 för dagen. på en utvisning 2 + 10 min för holding + misscondakt. Powerplay för Brinken som inte får spela 5/4 länge då man åker själv ut för tripping. Såg ej vem det var.
Spel 4 mot 4 och inte heller där så länge då Bajens nr 8 Magnus Helander åker ut för hakning.
Powerplay igen för Brinken, spel 4/3 men Brinken skapar inget då Bajen lyckas få tag på pucken och döda tid.
Men i boxplay för Bajen 4/5 så utökar Bajen sin ledning till 6-1 av Andreas Jakubowicz.

2 minuter senare så solo åker Alexander Schöld runt i mittzon och kommer in i anfallszon och drar till ett skott och sätter dit 7-1 och publiken drömmer om 2 siffrigt. Men idag så får den drömmen stanna.
Brinken börjar nästan ta över spelet sista 5 minuterna och får till en reducering till 7-2 efter slarv av Bajen i försvaret. Sedan åker Bajen ut på en utvisning av nr 12 Johan Hagman och powerplay väntar igen för Brinken. Sedan väntade ytterligare en utvisning då det blev avvaktande utvsisning som bara stanna där då Brinken reducerar på nytt då i spel 6 mot 4.

Fler mål blev det inte och matchen spelades bara av sista minuten och ett jubel bröt ut när slutsignalen kom. Med det faktum att Bajen Fans Hockey är klara för Div 3 nästa säsong!

Nu tar vi oss ann Örby nästa söndag Och den stora hockey festen och Bajenkvällen på Hovet den 20 Feb!