Ett hjärta - En förening
fredag, december 08, 2023

Bajen Fans IF - Brinkens IF

Citat från en person i en av Bamsingarnas undergruppering Hammarbyshamanerna.

- Mina mögliga spagettin i botten av min diskho säger att Brinken aldrig vann förra matchen.

Hur som helst. (Retur mot det enda lag vi inte besegrat.) Hur skulle det gå den här gången?

Matchkänsla = sådär, men det är nog för att jag inte alls ville skriva någon rapport den här gången och jag hade inte min bästa dag. Känner mig som fel person med fel uppgift. (Ledsen att det tog sån tid bara.) Men ni får skylla er själva, nu är kvällen över och jag har fått min dos Bajen och samlat mina intryck och tankar. Och när jag tänker på vad som hände så blir det roligare, då det hände lite spännande saker.

En snygg jonglering av pucken med klubban när han dribbla sig förbi motståndaren. En tackling såg nästan söt ut, motspelaren la sig ner raklång pladask och vår bajare stod kvar nästan oberörd. Känns som ovanligt många tacklingar upp i sargen, just där jag stod. Började när jag tog fram papper och penna, har det någon betydelse? (varför anteckningar dessutom, skriver inte det jag antecknar men jag kanske lovar att göra det nästa gång) En klubba för bajen gick sönder i två delar å flög rejält och högt genom luften och spelaren såg ut som en liten snögubbe (192cm. lång) när han lämnade isen. Vi gjorde första målet och det kom när nästan halva första perioden gått.

3-1 i paus. Var ännu mindre folk än sist jag var där. Ändå såg jag inte folk jag vet var på plats. Men det dök upp en person. Han började prata om Hammarby€¦ Och menade att Bajen Fans Hockey gav revansch emot Stockholmstad och konkursen och att Hammarby lever vidare i högre grad än någonsin, hur häftigt det är att fansen startat ett eget lag mm. Han gav förslag och åsikter om hinkinsamlingarna och frågade om hockeysouvenirer mm. Jag tror inte jag sett honom tidigare och han gjorde mig så glad i både själ och hjärta med sitt positiva tänkande om hockeyn. (Det som saknades hos så många förut.) Så jag blev tvungen att fråga vem han var, och har nu blivit till ett mysterium om vem han är. Antingen så tyckte han inte om att jag ville veta vem han var och drev med mig, eller så är det som han sa, att han har spelat i Hammarby och då är musteriet även när. Han sa nämligen att han spelade förra säsongen men han va lite äldre än spelarna då och han sa att han hade nr39. Va i alla fall några äldre gamla Hammarbyspelare där och tittade hörde jag men vet inte vilka. När spelarna skulle gå ut i pausen lekte supportrarna kravaller med supportrarna som var ordningsvakter. Till och med brinkenspelarna stannade upp och skrattade, hjärtligt hoppas jag. Såg väldigt festligt ut.

Inte många min in i andra perioden kom 4-1 sen tickade tavlan på och mitt favoritmål är vårat 7:de. Seglade genom luften och rakt in i målburen. Från mitt håll såg det nästan ut som öppet mål men målvakten stod lite åt sidan och hann inte alls med utan bara tittade på. Det var i dryga halva perioden, sen gjorde vi inga fler mål men vi befann oss i stort sett bara på Brinkens planhalva i hela 2:a. Tyvärr lyckades små illbattingar ta sig igenom ibland och göra två mål tillbaka. Där emellan fick deras målis en rejäl kram av en bajare, var nog inte så kärvänlig som det såg ut.

Har jag glömt att nämna att det blev fight?

Flera roliga rop och ramsor. Det sjöngs bland annat -Vi hatar Djurgår´n€¦ så blev det tyst och en säger -Men jag hatar alla. Det är väl kärlek med humor det.

Roligast var ju -Välkommen till Zinken Brinken. Fick de flesta att skratta.

En favorit som jag inte får nog av, när spelarna sjunger för publiken -Det är VI som ÄR; HAMMARBY!

Roligt att så många spelare och supportrar träffades efteråt och några som gick vidare. Personligen älskar jag att festa och babbla efter en match. Å det trotts att jag fick en hockeyklubba i huvet av en i styrelsen och en spelare sparkade på mig (inte hårt och inte med mening tror jag). Jimmy och Mankan tävlade om flest skruvar efter operationen. Ingen spelare jag frågade ville säga vad de själva tyckte om matchen, men de såg lite missnöjda ut. Stackars lilla Ferm frågade tillbaka vad jag tyckte så jag sa att jag är besviken och förväntar mig vinst med 20-0. Men sa även nåt snällt.

Undrar om vi alla börjar känna av att säsongen går mot sitt slut för det blev mycket prat om hur kul det här är med upp starten och det förklarades flera gånger för flera spelare vad betydande det är att de ställer upp, och hur mycket det har påverkat populariteten. Tror inte de förstår riktigt, är det någon förresten som förstår riktigt? Vi ville ha ett hockeylag och det fick vi genom konkurs. Var försiktig med vad du önskar dig för drömmar kan slå in.

/Jenny
Taggar: Inget

Om skribenten

Diktatorn

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]