Ett hjärta - En förening
onsdag, maj 22, 2024

Linn i stångkorvstopp efter premiären

Haninge.jpg

Så har även damernas serie dragit igång!

Bortapremiär mot Haninge för ett väldigt ungt Bajen, där bara 4 spelare i laguppställningen hade Systembolagsåldern inne.
Det var det mer erfarna hemmalaget som tog kommandot direkt och dominerade den första perioden. Den i sammanhanget lastgamla Iveta Koka, 41, gjorde matchens första mål med god hjälp av stolpen. Trots en stundtals hård anstormning blev det inga fler baljor i perioden, mycket tack vare en stabil insats av Linn Wåger i målet som bl.a. räddade en straff.

 

Till den andra perioden hade Hammarby skakat av sig premiärnerverna och det blev betydligt jämnare, men inga mål.
De kom istället i tredje, i ganska rask följd. Belgiske nyförvärvet Yara Fransen kvitterade, och Sigrid Jason gav Bajen ledningen i power play.
Haninge replikerade dock snabbt och gjorde 2-2, vilket också var resultatet efter 60 minuter. I förlängningen kunde sedan hemmalaget ordna extrapoängen sedan Hammarby gjort ett slarvigt byte.

 

En handfull Bamsingar hade tagit sig till Torvallas b-hall. Ove, som tagit sig hela vägen från Helsingfors för att se premiären, fick dela ut säsongens första charkuterier:

 

3 korvar till #1 Linn Wåger

2 korvar till #9 Alice Strand

1 korv till #22 Yara Fransen

Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024