lördag, april 27, 2024

Linn i stångkorvstopp efter premiären

Så har även damernas serie dragit igång!

Bortapremiär mot Haninge för ett väldigt ungt Bajen, där bara 4 spelare i laguppställningen hade Systembolagsåldern inne.
Det var det mer erfarna hemmalaget som tog kommandot direkt och dominerade den första perioden. Den i sammanhanget lastgamla Iveta Koka, 41, gjorde matchens första mål med god hjälp av stolpen. Trots en stundtals hård anstormning blev det inga fler baljor i perioden, mycket tack vare en stabil insats av Linn Wåger i målet som bl.a. räddade en straff.

Till den andra perioden hade Hammarby skakat av sig premiärnerverna och det blev betydligt jämnare, men inga mål.
De kom istället i tredje, i ganska rask följd. Belgiske nyförvärvet Yara Fransen kvitterade, och Sigrid Jason gav Bajen ledningen i power play.
Haninge replikerade dock snabbt och gjorde 2-2, vilket också var resultatet efter 60 minuter. I förlängningen kunde sedan hemmalaget ordna extrapoängen sedan Hammarby gjort ett slarvigt byte.

En handfull Bamsingar hade tagit sig till Torvallas b-hall. Ove, som tagit sig hela vägen från Helsingfors för att se premiären, fick dela ut säsongens första charkuterier: