fredag, april 19, 2024

Liten islossning i Uppsala

Efter några tunga förluster studsade Bajen tillbaka och vann onsdagens bortamatch mot Almtuna!

Almtuna stod precis som senast upp väldigt bra, och inte minst den defensiva insatsen var stark i inledningen. Bajen behövde lite längre startsträcka, men gjorde två snabba mål i mitten av den första perioden och hade därefter ganska bra kontroll på matchen.
I andra var det spelmässigt övertag för Hammarby, men det var faktiskt hemmalaget som gjorde periodens enda mål.

I början av tredje perioden avgjordes matchen sedan definitivt efter att Bajen återigen gjort två snabba mål. Slutresultatet blev till slut 5-1.
Hammarby och Haninge har nu samma poäng när fyra omgångar återstår, i kampen om den andra platsen till allsvenskan (bakom obesegrade SSK). Närmast väntar nu två raka hemmamatcher mot just Haninge, som förstås blir oerhört viktiga.

Tre småsömniga Bamsingar vann läktarmatchen på wo, men vi fick åtminstone roa oss med att avbryta nedräkningen till Tidaholmskvarten två gånger om då spelet blåstes av. "Åtta åtta åtta" och "sex sex sex"! Sten delade ut dagens stångisar: