Ett hjärta - En förening
tisdag, mars 05, 2024

Bär klubbmärket med stolthet och hjärta TACK

HEW_5068.jpg

Hammarby Hockey har åtta sm-guld, smaka på den, åtta!!
Lägg till att det är precis lika många silver. Det gör Hammarby till en av landets mest framgångsrika föreningar. Hela fyrtio (40) gånger på 100 år, har man vunnit serien man deltagit i. Nu kanske ni reflekterar i hur respekterat vårat lag och våra färger borde vara.

 

Tyvärr fick Hammarby Hockey börja om 2008, detta efter föreningen, eller den dåvarande styrelsen helt enkelt gav upp (på både gott och ont) och ansökte om konkurs. Detta var ingenting som vissa supportrar accepterade och startade därmed, direkt efter, om från början. På fem år tog man sig, från den absoluta botten av serien, till den plats man är i dag, och skulle varit i dag om det inte blivit konkurs. Hockeyettan.

 

I 100 år har föreningen, eller rättare sagt Hammarby Hockey funnits (en del av åren som Bajen Fans ishockeyförening) och spelat i seriesystem samtliga av dessa. Endast två gånger, på de senaste 50 åren har man degraderats från en serie. Båda gångerna var det från dåvarande Elitserien.  

 

Vi har inga planer på att delegeras i år heller. I morgon söndag startar kvalserien för att stanna kvar i Hockeyettan 2021/2022. Motståndarna heter Wings, Sollentuna och Segeltorp. Det är alltså inte några speciellt stora motståndare. Skrapar man ihop hela dess motståndares historia kan man kanske komma upp i en tiondel av Hammarbys kaliber. Därför vill vi, eller rättare sagt jag, även om jag har flera personer bakom mig, att samtliga spelare i Hammarby Hockey anno 2020/21 ser sig själva i spegeln inför morgondagen och undrar:

- vad kan jag göra för att vinna min match.

 

När man tar på sig en Hammarbytröja, oavsett sport eller sammanhang, ska man ge minst 100% i varenda jävla sekund man är på planen. Att ens få chansen att ta på sig en Hammarbytröja är ett privilegium som ska bäras med stolthet och hjärta. Det finns inga utrymmen för att svika dess historia.

 

Tänk på när ni tar era skär ut på isen nu i kvalserien. Vad vill jag bli ihågkommen för. Att vara med och rädda Hammarby Hockey. Eller vill jag leva med att vara en del av laget som gjorde någonting vi endast gjort två gånger på femtio år?

 

Nu är det dags att börja prestera.

AV SUPPORTRAR – FÖR SUPPORTRAR!
K.F.I.B Bamsingarna Hockeysupport

Taggar: Inget

Om skribenten

Hence

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024