Ett hjärta - En förening
söndag, juli 21, 2024

Snack med Kapten Okerblad

HH_traning_2020-08_16_HW.jpg

Efter lördagens seger borta mot Linden har Bamsingarna gjort en mejl-intevjun med Hammarby Hockeys lagkapten säsongen 2020/2021, Pontus Okerblad.

Hur har du upplevt din första tid efter återkomsten till Bajen?
Väldigt bra, mycket gamla familjära ansikten kvar i klubben så det är kul!

Du har numera ett stort ”C” på bröstet, var utnämningen väntad eller kom det som en överraskning?
Var väl inte helt oväntat då jag hade bokstav på träningsmatcherna. Trodde väl inte helt på att det skulle bli jag men det känns bra att bära bindeln.

Var är lagkaptenen viktigast, på isen eller i omklädningsrummet?
Kaptenen är väl viktig i alla delar av verksamheten. Gäller att leda på ett bra sätt så man får med sig allihopa på tåget.

Ni har avslutat en period där det mesta av träningarna har handlat om fysik och kondition, hur efterlängtad var perioden av ”spelförberedelser”?
Det är klart det är roligare att träna på delar av spelet men fysikdelen är otroligt viktig för att klara av att spela som vi vill, så jag tror inte att den delen kommer att avta speciellt mycket under säsongen.

Det blev seger i returmötet mot Linden där #SupportrarnasSpelare Wincent Blomdahl och du gjorde ¾ av målen, känner du en press att leverera och då inte bara målmässigt utan även som en del av laget gentemot supportrarna?
Det är väl klart att om man kommer in som supporterspelare så har man en annan press på sig att leverera men det är bara positivt i min bok för det gör en bättre. Sen kanske inte poängen är helt avgörande för en spelares insats utan det är en lagidrott och vi är väl här för att göra det kollektiva bättre med våran erfarenhet och kunskap. Det väl klart man vill leverera för lagets skull men viktigast av allt är att vinna hockeymatcher.

Hur skönt var det att få avgöra med ett friläge i box play, för du har ju varit fri med målvakten en eller ett par gånger tidigare under träningsmatchandet?
Det är klart det är skönt att få hänga en med 3 minuter kvar, det var viktigt att få en seger med oss så att vi ser att vi kan vinna matcher där vi kanske inte är perfekta utan att vi krigar till oss segern när allt inte stämmer.

Nu är det två träningsmatcher som återstår före seriepremiären om ca tre veckor, börjar du redan nu se fram mot ”allvaret”?
Klart att man som gammal räv inte älskar träningsmatcher så det ska bli kul att spela riktiga matcher där resultatet ger oss poäng.

På tal om kvarvarande täningsfajter, hur går dina tankar inför Vallentuna hemma på fredag?
Vallentuna har värvat friskt inför denna säsong men någon större koll på laget har jag inte. Känner Stefan Söder från tiden i Kallinge. Det ska bli kul att möta en seriekollega som spås en topp-5 plats. Vi kommer att få bekänna färg, den saken är klar, så vi ser fram emot den uppgiften.

Länkar:
Hammarby Hockey: Första segern för säsongen – Vi pratade om vad Hammarby står för
Ingen ko på isen #58. Nivåhöjning i Bajen (Intervju med Filip Algeman, inspelad före segern mot Linden)

Foto: Henric Wauge

Stort tack till Pontus för att du tog dig tid!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024