Ett hjärta - En förening
onsdag, juli 24, 2024

Träningstorsk mot Linden

marton_papa_2020-08-29.jpg

Lördagseftermiddagens tillställning i SDC-hallen blev en målrik tillställning, tillika en utvisningsrik dito och besökande Linden tog hem matchen 4-8. Men… Bajens spel är bra och med mer kalla huvuden ska ett motstånd som grabbarna från Tuna inte vara något problem att besegra.

Utvisningar ja, domare Niklas Johansson var flitig med att utdöma två-minutare, kanske skulle sommarens damm blåsas ut ordentligt ur pipan. I vilket fall som helst är det inte ovanligt att domaren dömer för minsta lilla under början av en säsong, något som våra grabbar inte verkade vara medvetna om för det samlades ihop hela 13 tvåminutersutvisningar (som renderade hälften av baklängesmålen) samt en 10 för snack och ett matchstraff för att inte spelaren bar tandskydd, ny regel som inte är så mycket att snacka om för det är spelarnas väl och ve det handlar om.

Bajens spel då?
Med fullt manskap på isen är vi faktiskt rätt bra och på intet sätt sämre än Linden, snarare tvärtom. Bra jobb framför motståndarkassen som t.ex. resulterar i 1-0-målet. Mycket bra forechecking under stundom som gav flertal återvunna puckar i anfallszon. Bra försvarsspel utom vid några tillfällen.
Boxplayet var vid några tillfällen ingen höjdare att åse, lite för nonchalanta rensningar ett par gånger som gjorde att pucken stannade innanför egen blå och ett katastrofalt byte vilket resulterade i en 3-mot-1-situation för Linden med mål som följd.
I numerärt överläge såg vi tendenser till riktigt bra spel och lite snabbare passningstempo kommer med tiden, var så säkra.

Individuellt vill jag höja ett glas läskeblask för denna kvartett
- Joonas Ruotsaari – vi har en straffskytt av klass.
- Emil Leijon – tar stort ansvar och lagets främste tekare så länge han har tandskyddet i munnen smile
- Daniel Liiv - bra, tungt jobb över hela banan och i alla lägen.
- Marton Papa – hårding med lagpolis-takter. Behövs, går fortfarande på TryOut.

Såg matchen via Webb-TV-sändningen och gillade verkligen kommentatorerna Kent Eriksson och Kokko. Bra bildkvalitet men ljudet har mer att önska. Kommer säkerligen vara tiptop när serien drar igång.

Nästa match
På onsdag kommer toppmotståndet Puddinge på besök till Sätra med start kl 19.00. Håll egna utvisningsbåset rent så blir det en högintressant match att beskåda fastän brögänget har ett tungt favoritskap på sina klena axlar.

Länk:
Lindens syn på saken: Målfest i premiären !


Foto: Henric Wauge

Forza!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024