Ett hjärta - En förening
söndag, maj 19, 2024

Mellandagshockey Extravaganza

hh_logo_text_under_.png

*** Seriepremiär ***
Hammarby Hockey Herr – Wings HC Arlanda
Måndag 30 december 19.00
SDC-hallen
*** Seriepremiär ***

Bamsingar!
Efter en bajshöst för våra killar börjar strax allvaret. Kriget för att ta sig ut ur hockeyns brunöga, där en fiende som besitter omgivningens höjder och glupskt ser ner på den solkiga geggan i det otvättade arsel vi befinner oss i (jo, alla andra lag äter skit) börjar dagen före nyårsafton.

HockeyEttan Östra VÅR heter serien där vårt fortsatta öde skall avgöras. Flygfäna från Märsta var det lag som var närmast att ta en AllEttan-plats och därför startade serien med maximala sex poäng. De inledde fotsättningen med att besegra Enköping med 4-2 eftersom den första omgången faktiskt spelades lördagen den 28 december men Bajen stod över denna då det är ett ojämnt antal lag i serien så det är med andra ord bara VÅR seriepremiär.

Det är lite dualistiska tankar inför matchen, i grundserien blev det torsk både hemma (1-4) och borta (5-1) för oss och hur mycket förändring kan det bli i ett lag under ett juluppehåll? Full av sund skepticism, något som vi alla säkert är fyllda av, finns ju kilen av obotlig optimism inom mig. Jag tror inte på något playoff-spel till Allsvenskan men tron på att vi skall undvika nedflyttning till tvåan är stor (huruvida vi bör vara kvar i division 1 med de förutsättningar vi har är en annan fråga som jag tills vidare lämnar därhän).

Så vad talar till vår fördel?
Tränarbytet är den faktor som kan ha störst inverkan på laget. Med Benny Rönnelöw vid rodret i sällskap med sin förtrogne Arto Parkkali (Varmt välkomna tillbaka, gubbar!) flankerade av Magnus Kullerback skall Bajen få en både taktisk och moralisk skjuts i rätt riktning.
En annan viktig faktor torde vara våra grabbars revanschlusta, både den mot Wings och den större gentemot den egna prestationen under hela hösten. Förmågan att spela riktigt bra hockey finns i laget, det har de visat oss vid enstaka tillfällen. Tillsammans med VÅRt stöd på läktaren ska spelarna nu hoppa upp ur skiten och visa omgivningen hur vacker hockey skall spelas.

Upp ur julmatens komalika dvala och kom till Sätra IP! Bli en del av den grönvita våg av krigare som vänder underläge till triumf! En ynka hundring kostar inträdet.

Länkar
Tabell och resultat
Hammarbys Hockeys spelschema

Res er, Bamsingar! Slut upp under våra grönvita baner! Visa världen stångkorvens makt!
Vi har VÅR framtid i egna händer!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024