Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Onsdag – två viktiga matcher

74596457_10157738431204321_6467993647085256704_o.jpg

Hammarby Hockey Herr – Visby/Roma HK
Onsdag 2019-12-11 19.00
SDC-hallen

Haninge Anchors HC - Hammarby Hockey Dam
Onsdag 2019-12-11 19.30
Torvalla Ishall

Det är avslutningsomgång i HockeyEttan Östra samt en kanonviktig bortamatch mot Damettans serieledare på onsdagskvällen. Bamsingarna bjuder dessutom på glögg i SDC-hallen. Stötta Bajen överallt!

Bajen – Visby/Roma
Grand Finale i grundserien och våra killars kamp för att ta sig förbi Segeltorp och därmed undvika jumboplatsen i tabellen kommer att få sin upplösning.

Förutsättningarna (om jag inte räknat helt fel):
Segeltorp bör helst torska borta mot Wings. Detta är ingen omöjlighet då Wings fortfarande har chans att gå till AllEttan men då krävs det 3 poäng (kan räcka med 2 poäng om Vallentuna torskar med en massa mål). Vid vinst för Märstapacket behöver Hammarby ta minst ett poäng mot gutarna för att gå om Segeltorp med bättre målskillnad.
Om Segeltorp tar en poäng borta i Pinbackshallen behöver Bajen vinna sin match, antingen efter 3 perioder eller i förlängning.
Om Segeltorp tar två pinnar så måste Bajen vinna under ordinarie matchtid.

Visby/Roma är klara för AllEttan och huruvida det spelar någon roll om de slutar tvåa eller trea i grundserien har jag inte orkat ta reda på. Men eftersom det är en match mitt i veckan kan vi hoppas att de inte får med sig ett helt ordinarie lag och därmed öka våra chanser till seger.
Men med lika fint spel som förra onsdag mot seriesegrarna Väsby ska våra killar ha en rejäl chans.

Bamsingarna bjuder på glögg (alkoholfrei) under matchen så bara det är värt inträdet!

Haninge – Bajen
Som rejäla underdogs kommer vårt damlag att skrinna in på Torvalla, ett läge som passar dem bra skulle jag tro (minns 1-0-segern hemma mot SSK för ett tag sedan). Ankorna är serieledare och våra tjejer ligger trea, sex poäng bakom dem, så matchen är av mycket stor betydelse. Det är bara seriesegrarna i damernas Division 1 som har chans att ta sig upp till SDHL. I söndags fick Haninge stryk med 5-0 borta mot Södertälje SK och vill nog hemskt gärna studsa tillbaka så Bajen bör vara redo för en fartfylld matchinledning och göra allt för att få ned matchtempot anser jag. Stöka, bröka & grisa!

Ge nu järnet Bajen! Gör detta till en onsdag att minnas länge!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024