Ett hjärta - En förening
lördag, juni 22, 2024

Vilja – Våga – Vinn

Edward_Munch-Skriet_3.png

En kvartett Bamsingar träffades på jyrgårdsfästet Östra Station för att ta tåget ut till Vallentuna. Väl ombord kunde vi snabbt konstatera att ingen av oss trodde på seger för våra grönvita killar. Vidare förutspådde jag själv att vi inte kommer att ta ett enda poäng till i grundserien, bli omseglade av Segeltorp och gå in i fortsättningen med noll poäng. Varför så negativa tankegångar? Jo, det är en direkt återspegling av det uttryck som spelarna projicerar på isen.

På läktaren i Vallentuna sjöng supporten på plats för att mana fram våra grabbar men helt ärligt kändes detta halvhjärtat vilket kanske inte är så konstigt då vi 6.11 in i andra perioden ligger under med 5-0 efter tre snabba Vallentunakassar i mittperiodens inledning där vårt spel är under all kritik.
En hemmaspelare drar på sig ett onödigt matchstraff då han tacklar i ryggen efter avblåsning och under den påföljande utvisningen reducerar Felix Johansson snyggt efter ett en kort sekvens av bra PP i ett annars uselt 5-mot-3-spel matchen igenom. Två minuter senare krigar Mackan Carlsson in 5-2 i ett läge av matchen där Bajen skruvat upp sitt tempo. Robin Kokkonen gör välförtjänt 5-3 några minuter in i tredje perioden men sedan mattas matchtempot av och att Vallentuna gör 6-3 i tom kasse är bara av akademiskt intresse.

Varför ser det ut på detta sätt då?
Nu är det helt och hållet mina egna tankar jag redovisar, en läktarcoach utan några meriter alls. Förutsättningen för mitt resonemang är att vi har sådana kvalifikationer i truppen att vi skall kunna vara ett stabilt lag i serien som är och nosar på Allettanstrecket. Problemet ligger istället i den så viktiga mentala inställningen. Här beskrivet i ”Vilja – Våga – Vinn”.

1. Vilja.
Jag utgår ifrån att alla vill vinna, annars har vi rejäla problem att handskas med. Den vilja jag vill se är den i spelmoment till spelmoment. Viljan att dela ut en rejäl tackling, viljan att ge det lilla extra i försvarszon – bort med allt halvdant pet med klubban och in med kroppen med liv och lust för att komma vinnande ur situationen. Viljan att slå rejäla passningar på medspelarnas klubblad. Viljan att täcka skott. Viljan att ta det extra skäret för att förvägra motståndaren puckinnehav. Den äkta viljan att vinna!

2. Våga.
Våga lita på dina lagkamrater, samtliga forwards ska inte ner i eget sarghörn och därigenom ge två backar yta och tid att prickskjuta. Våra backar måste våga att ta bort motståndarna som ställer sig framför vår kasse, ge dem inte det utrymmet! Våga som forward att gå in på motståndarkassen för att bröka, gröta och framförallt stå i målisens siktlinje. Våga att ibland slå till pucken direkt utan att lägga den tillrätta. Våga möta klackens blickar, våga se ut som vinnare! Våga visa styrka!

3. Vinn.
Om man tänker som en looser blir det torsk, så enkelt tror jag det är. Ut på isen med krigarens instinkt för seger. Vinn situationen, vinn slaget! Vinn vår respekt! Vinn för loggan på bröstet! Våra hjärtan har ni redan vunnit annars skulle vi inte stå där match efter match!

Jag vill inte åka på fler matcher med 100% torsk i tankarna!
Våga ge mig viljan att tro på vinst!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024