Ett hjärta - En förening
måndag, juni 24, 2024

Två viktiga matcher

Det är knappast någon underdrift att säga att dom två kommande matcherna, borta mot Nybro och hemma mot Huddinge, är helt avgörande för Hammarbys framtid.
Allt annat än sex poäng och det läge förbereda sig för nedflyttningskval igen. Och denna säsong kommer den serien att bli avsevärt svårare än förra året så nu gäller det att samla alla krafter för att undvika den.
Hur kan det nu ha blivit så här? Självklart förstod jag innan säsongen att Bajen skulle hamna på nedre delen av serien, men inte så här långt ner. Visst är det meriterande att vinna mot Leksand borta, Löven och nu senast mot Gnaget hemma. Men samtidigt har vi två pinsamma förluster mot Huddinge och väldigt onödiga torskar mot Sundsvall och Arboga i januari. Sammanlagt räknar jag ihop det till 9 uddamålsförluster, tre matcher med tio insläppta mål och en med 11. Det är jobbigt.
Det verkar som om spelarna bara har sett fram emot stormatcherna och glömt bort dom andra på vägen. På något sätt har vi vunnit och förlorat "fel" matcher, om ni förstår vad jag menar. Vinst i trepoängsmatcher och förlust i sexpoängare.
Nu gäller det för spelarna att rannsaka sig själva och verkligen visa vad dom vill med sitt ishockeyspelande. Någon mental kollaps i andra perioden, som vi har blivit vana vid, godkänns inte. Jag mer eller mindre kräver att varje spelare ska spela varje byte under dom kommande matcherna som om det vore det sista dom gör i livet. Något lallande i mittzonen finns inte. Nu är det full fart framåt som gäller.
Min känsla är att laget inte kommer helt mentalt förberedda inför en match. Därför föreslår jag att när det är en timme kvar av bussresan till Nybro ska DVD och musik stängas av så spelarna kan koncentrera sig på vad som kommer. Först individuellt och sedan förslagsvis i den femma man spelar i. Nu gäller det att komma laddade. Spela med fokus, hjärta, hjärna, offervilja, kämpaglöd och stolthet så kommer det gå vägen.
Vad det gäller motståndarna så är det helt olika typer av spel. Nybro har en kärna av spelare som har varit med några år och sedan fyllt på med killar som hoppar runt lite. Därtill tar man gärna emot lån från elitserieklubbar. Spelet blir därefter. Typisk farmarlagshockey där man kör sarg ut och sedan jagar. "Dump and chase" som en kanadensare uttryckte det, men visst kan det vara effektivt.
Huddinge däremot har kvar stora delar av laget sedan förra säsongen och har mer linjer i spelet. Man blixtrar till då och då men materialet räcker inte till. Huddinge är ett bra division 1-lag, inte mer. (Sorry Pemer)
Checklista för spelarna:
*Kom mentalt förberedda.
*Få fart på skridskorna.
*Säkra passningar.
*Snabbare pasningar.
*Ge allt varje byte.
*Minimera misstagen.
*Spela säkert.
*Inga idiotpassningar i egen zon.
*Inget alternativ i egen zon, lägg sarg ut.
*Inget alternativ i anfallszon: SKJUT PÅ MÅL!
Och till sist:
*skjut!
*skjut!
*skjut!

/Tobbe Klaesson
Taggar: Inget

Om skribenten

0 Kommentarer

Poll: Vem vill du skänka extra stångkorvar till i jul

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får fyra, trean får tre, fyran får två och femman får en smaskig körv.
Säger som björnen Baloo: Hoppas att du har förstått?

VälkommenLösen:
[ ]

Nyheter sorterad på månad 2024