Ett hjärta - En förening
fredag, november 24, 2017

Juniorerna hade målkalas mot Sumpan

hh_lagfoto_2017_2018.png

Bevistade tillsammans med Bamsingkollega Håkan samt ett gäng medfrysenärer Hammarby Hockey J20:s match mot Sundbybergs IK/Kista HC under måndagskvällen. En hoper puckar bakom gästande burväktare fick vi se fastän spelet haltar på en del punkter.

I ärlighetens namn skall jag säga att missade Bajens tre första mål, varav två från kvällens gigant Hugo Robertsson, p.g.a. sen ankomst. I andra perioden haltar spelet en smula innan Robertsson i powerplay kan utöka till 4-0. Sundbyberg/Kista reducerar sedan till 4-1 efter en smula slarv i hemjobbet och försvarsspelet från de våras  sida. Detta sätter fart på laget igen och rinner iväg till 7-1 före paussignalen ljuder. Ett av målen är särdeles snyggt då pucken passas från sida till sida under spelarrörelse så att bortalaget blir bortkollrade.

I tredje perioden fastställs resultatet till 9-1 där ett av målen kommer från Kostas Psarros som därmed behåller greppet om interna skytteligan. Bajens målskyttar blev följande: Hugo Robertsson med 5 fullträffar samt Oliver Lennhammer, Lucas Åkerstedt, Konstantinos Psarros och Wille Hannegård med varsin balja.

Segern var lagets första inom ordinarie matchtid och målskillnaden fick en skjuts i rätt riktning så att den nu finns på den positiva sidan. Laget behåller näst sista platsen i serien som dock är mycket jämn, det skiljer bara tre poäng mellan Segeltorps andra plats och Bajen på den sjunde.

Spelet då? Tja, visserligen är det svårt att avgöra eftersom nollpoängaren Sumpan inte riktigt kan användas som måttstock men våra killar har en bit fram till att de skall på allvar kunna vara med i toppen. Mest är det ackuratessen i passningsspelet samt viljan att dela med sig av pucken som ibland saknas men det är bara att träna på så kan det bli en riktigt kul avslutning på serien.

Läktarstöd? Nä, därtill var vi för få. Vore kul med ett gäng Bamsingar på plats under någon match framöver. Dessutom visade sig Zinkens Ishall från sin finaste sida, det var synnerligen svinkallt men klaga vågar man väl inte för då rivs väl hallen bums. Som tur var fixade Micha Kender, Lasse Lindqvist mfl varm dryck i containern.

Plus till Sundbyberg/Kista som inte hängde läpp utan uppförde sig bra på isen och målvakten David Hedlund gjorde en del fina räddningar på de 51 skott som kom i hans väg.

I helgen åker laget likt vårt a-lag över stora havet för att möta Visby/Roma. Nästa match på hemmais spelas mot Bålsta, lördagen den 18 nov med nedsläpp 18.30. Platsen är Zinken förstås!

Leve Bajen & Leve Hovet!
/sverre

Taggar: Inget

Om skribenten

Sverre

0 Kommentarer