fredag, april 19, 2024

Höstens stora behållning så här långt!

...eller Vi kom, vi såg, vi segrade!

Hammarby Hockey tog under onsdagskvällen en otroligt skön och viktig seger ute i Vilunda när Väsby besegrades med 4-2 inför en euforisk Bajenpublik. Laginsatsen var total och våra hockeykrigare knäckte hemmalaget inför HockeyEttans TV-kameror.
Jeff Karlborg gör 0-1 i ett före målet inte vidare värst bra powerplay med 15 sekunder kvar av 1:a perioden. Perioden är förhållandevis jämn i sin helhet.

I andra perren kvitterar Väsby efter en och en halv minut och hemmalaget tar över spelet helt därefter. Våra gossar står dock upp mot anstormningen och Olle Wallberg storspelar. Sista fem minuterna jobbar Bajen sig tillbaka i matchen och pressar tillbaka Väsby.

Bajen tar med sig avslutningen av mittperioden ut på isen inför den tredje tjugominutaren och efter bara 49 sekunder kan Benjamin Blomberg sätta pucken i mål framspelad av Joakim Arnmark och Mackan Carlsson som backhandar fram trissan till Benji. Efter fem minuter kvitterar Väsby ännu en gång då en obevakad spelare kan sätta pucken i mål. Drygt halvvägs in i perioden langar Axel Åström fram ett långpass till Joakim Ramsten som tar sig in mot mål från blå och sätter 2-3, underbart! Våra killar fredar sedan eget mål och Väsby tar i slutskedet så klart ut målisen och så klart kommer då 2-4-målet ifrån Linus Carlsson och segern är klar!

Hammarby tar hem matchen och poängen vilket skickar upp dem på en 4:e plats i tabellen vilket storligen behövs då laget redan spelat onsdagens omgång (hemmatorsken mot Visby den 18 september). Å det är så jäkla gott att få tvåla till Väsby... I mitt tycke är matchen seriens stora behållning så här långt då våra hockeykrigare visar upp en moral och lagsammanhållning som gör Bajen så stort.

Bra jobb matchen igenom av en i hockeysammanhang stor Bajenklack och visst kunde webb-tv-sändningens tekniker vridit upp miljömikrofonen en smula till... Tack till alla som stöttade på plats!

Stångkorvar
Pendelresenärerna delar ut
3 st till 29. Olle Wallberg - storspelar, motar 28 av 30 skott, fixar skivan när han vid ett par tillfällen blir lämnad vind för våg.
2 st till 28. Jeff Karlborg - vi slutar aldrig att förvånas av energin i denna gubbe. Visar vägen med första målet.
En radda ettor segern till ära blir det också:
16. Axel Åström. Passet fram till Ramstens mål är magnifikt.
18. Linus Carlsson. Formstark och har blivit offervillig i försvarsarbetet.
23. Joakim Rammstein. Oerhört viktigt och matchvinnande mål.
26. Benjamin Blomberg. Mål och en hårdjobbande artist.
47. Jonathan Tärnblom. Sätter in en viktig tackling på egen blå i matchens inledning. Föredömligt.
61. Marcus Carlsson. Vilken framspelning till Benji!