Ett hjärta - En förening
lördag, november 27, 2021

Kvalkollen: Nacka vs Tumba

hockeyettan_logotyp_1_400x.png
 
Bamsingstyrelsens sekreterare drog under fredagskvällen ut till Nacka Ishall för att kolla in två av lagen som slåss om en plats i HockeyEttan nästa säsong. I Nacka är ju ett flertal spelare samt tränaren gamla vänner till oss.
Några rader om matchen Nacka mot Tumba , fredag 11/3 i Nacka ishall , i Kvalserie Östra till HockeyEttan. Kom lite sent till matchen, det hade spelats ca åtta min. Inga mål dittills, men Tumba hade haft ett powerplay, och även haft 5 mot 3 läge i dryga halvminuten. Spelet kontrolleras av Nacka som har flera giftiga avslut genom bättre passningsspel. Tumba har svårt att ta sig fram i kontrollerade anfall då Nacka checkar högt upp i planen. Det dröjer ändock till 18:46 in i perioden innan något mål kommer. Det är Nacka som gör 1-0 genom ett snyggt kontringsanfall. Två pass in från höger, målskytten släpar och kommer helt ren i slottet och sätter ganska enkelt pucken i mål. Passar gör bekantingarna Göransson och Okerblad Westin (totalt tre assist i matchen). Skott 11-8 i Nackas favör.
 
Andra perioden hinner bara bli 19 sekunder gammal då Nackas 2-0 trillar in. Det kan nog kallas en "fladderpuck". Nackaspelare skickar i en tilltrasslad situation innanför blå in pucken mot mål, målvakten helt överraskad och resultatet - mål. Klockan hinner sedan bara ticka fram till 2:16 då nästa Nackamål kommer. Återigen ett kontringsanfall med ett par snygga passar och det står 3-0. Tumba får ett powerplay i denna period men får inte ens då till något tryck i Nackas zon. Skottstatistik andra perioden 16-17. Nacka ser definitivt starkare ut, kvickare och visar upp ett bättre passningsspel.
 
I tredje periodens första hälft får Tumba vid två tillfällen powerplay men lyckas ej få hål på Nackas keeper. 10:23 in i perioden sätter Nackas nr 21 , Christoffer Sjöholm , 4-0 utan assist. Lite drygt två minuter senare sätter Nacka 5-0. Nu känner nog Nackaspelarna att matchen är i hamn och de är inte helt skärpta när Tumba reducerar till 5-1 efter 14:37. Några fler mål blir det inte i matchen. Tyvärr missar jag skottstatistiken i sista perioden.
 
Nacka får genom denna seger tre poängs försprång (nu totalt 9 poäng) till Tumba , Tierp och Wings (alla dessa har 6 poäng). Bålsta och Rimbo har hittills 0 poäng. På söndag , 13/3, har Nacka återigen hemmamatch, då emot Wings. Nackatränaren, inte helt obekante Håkan Ferm, sade i lokalblaskan att det gäller för spelarna att hålla huvudet kallt om det skall gå vägen i detta kval. Det har de lyckats med i tre matcher nu.
 
Nacka hade i sin uppställning i dag 8 spelare i juniorålder. Hela laget är förresten ungt, äldste spelare i dagens uppställning är född 1990.
 
Mer
 
Nyfiken Bamsing med hockeyabstinens
/Håkan Blomstrand
Taggar: Inget

Om skribenten

Annica

0 Kommentarer

Ja, här tänkte vi skriva vilka regler som gäller men eftersom vi inte har några regler utan i stället uppmuntrar till fusk så ger vi bara denna info:

Omröstningen håller på till den 23 dec kl 23.59. Kan bli längre beroende på hur pass glöggfryntliga admins är.

Den som får flest röster, av andra och/eller sig själv, föräras med fem stångkorvar. Tvåan får tre och trean får två smaskiga körvar.
Resterande, som antagligen inte har förstått hur man fuskar, erhåller en stångkorv var. Det är ju trots allt jul...

VälkommenLösen:
[ ]